19.8 C
София
събота, май 18, 2024

Никога не изхвърляйте водата от варените макарони – ето за колко неща може да я ползвате:

ПРОЧЕТИ СЪЩО

13 620x330 1

Трудно е да се намери човек, който да не обича макарони. Това е не само вкусна и евтина храна, но и лесна за приготвяне.

След приготвянето им водата по правило се излива. Но малко хора знаят, че можете да я използвате повторно водата. Подготвили сме ви няколко полезни идеи. Вземете го под внимание!

За какво може да се използва вода след варене на паста:

1. За палачинки

Можете да използвате повторно водата, за да направите любимите си палачинки.

Проверка по рама

Това е страхотна идея за всички любители на палачинки: вместо прясно мляко използвайте охладената вода, в която са варени макароните. Ще получите постни и хипоалергенни палачинки. Тестото ще бъде меко, а палачинките ще са невероятно вкусни. Не пропускайте да опитате.

2. За сосове

За да направите соса по-течен и по-вкусен, добавете няколко лъжици от тази вода.

3. За потапяне на боба

Бобът или лещата трябва да се накиснат във вода преди варене. За тази цел много готвачи използват вода от сварени макарони.

4. Вана за крака

Магазин за Акумулатори

Хората, които имат болни или подути крака, определено трябва да опитат тази вана. Накиснете краката си в топла вода, след като сварите пастата. Успокояващата топлина, а също и минералите в „макаронената вода“ ще освежат перфектно краката ви.

5. За приготвяне на храна на пара

Това е щадящ начин за приготвяне на зеленчуци. Този път опитайте да го приготвите с макаронена вода. Вкусът на зеленчуците ще се подобри значително.

6. Основа за супа

Гответе всяка супа върху бульон от макарони. Ще бъде много вкусно и питателно.

7. За творчество

Водата за паста ще работи най-добре за приготвяне на тесто за скулптуриране. В купа се слагат 2 чаши брашно, 1 чаша ситна сол и 250 мл топла вода. Омесете тестото, така че да не лепне по ръцете ви. Правете фигурки. Сложете в загрята на 80 градуса фурна за около 2 часа.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ