19.8 C
София
събота, май 18, 2024

Производител на орхидеи: Научете как да ги стимулирате да цъфтят по 100 наведнъж

ПРОЧЕТИ СЪЩО

massage 599532 1920

Орхидеите са популярни заради способността си да задържат цветовете си на стъблата си за изключително дълго време, повече от всяко друго известно цвете. С правилната грижа, орхидеите могат да цъфтят непрекъснато, буквално. Великолепните им цветове привличат много хора, които ги отглеждат. Обаче само няколко знаят как да ги насърчат да цъфтят отново и отново, като произвеждат възможно най-много цветове.бяла орхидея

На първо място, местоположението на орхидеята е много важно. Оставете я близо до прозорец, където ще получава достатъчно светлина, но няма да бъде изложена на пряка слънчева светлина.

РЕЦЕПТА ЗА ЦЪФТЕЖ: 

Вземете 3 супени лъжици ориз и ги смелете. Изсипете смления ориз в съд с капак (за предпочитане стъклен буркан). След това откъснете едно листо от алое вера и го нарежете на ситно, след което го добавете към буркана със смления ориз.

пълнозърнест ориз

Проверка по рама

алое вера

нарязано алое

Налива се 500 мл гореща вода, разбърква се и се затваря с капак. Оставете така 3 часа завито с одеяло. След изтеклото време разбъркайте и прецедете съдържанието на буркана.

ориз с алое във вода

ориз с алое

Добавете към прецедената течност 2,5 литра вода или колкото е необходимо, за да получите 3 литра обща течност. Напръскайте листата с тази течност и ги избършете с памучен тампон. Това ще предотврати болести по листата. Повторете това веднъж на всеки две седмици.

Магазин за Акумулатори

стимулант орхидеи

Накиснете корените с тази течност. Алоето и оризът съдържат полезни протеини, фосфор и калий, както и желязо, манган, мед и др. които действат отлично на орхидеите и тъй като са от естествени източници, корените им ги усвояват много лесно.

еликсир за орхидеи

Само след един месец употреба на този еликсир за орхидеи вашите орхидеи ще започнат да произвеждат много цветове.

Опитайте и споделете резултата!

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ