21.8 C
София
вторник, октомври 3, 2023

OBD2 кодове за грешки

ПРОЧЕТИ СЪЩО

P0514 Диапазон на веригата на сензора за температура на батерията

Информационен лист за DTC на OBD-II

Верига на сензора за температура на батерията извън обхвата / производителността

Какво означава това?

Този общ DTC за предаване обикновено се прилага за всички превозни средства, оборудвани с OBD-II, но е по-често срещан при някои автомобили на Chrysler, Dodge, Jeep, Mitsubishi и Toyota.

Макар и като цяло, точните стъпки за ремонт могат да варират в зависимост от моделната година, марката, модела и конфигурацията на трансмисията.

Температурният сензор на батерията (BTS) обикновено се намира близо до батерията / инсталиран вътре в PCM (модул за управление на силовото предаване). BTS преобразува температурата на въздуха около батерията в електрически сигнал към модула за управление на силовия агрегат (PCM).

PCM получава този сигнал за напрежение, за да определи колко напрежение ще получи батерията при зареждане на батерията въз основа на местните температури. Този код ще се зададе, ако този вход не отговаря на нормалните условия на работа на двигателя, съхранявани в PCM паметта, дори за секунда, както показва този DTC. Той също така проверява сигнала за напрежение от BTS сензора, за да определи дали е правилен, когато ключът е първоначално включен.

Кодът P0514 показва проблем с обхвата или производителността на веригата и може да бъде зададен поради механични (физически повреди на самия сензор, причиняващи електрическа повреда) или електрически (BTS сензорна верига) проблеми. Те не трябва да се пренебрегват по време на фазата за отстраняване на неизправности, особено при решаване на периодичен проблем.

P0516 се настройва, когато напрежението на сензора остане под зададеното ниво (обикновено под 0.3 V) за твърде дълъг период. Този код обикновено се счита за проблем с електрическата верига.

P0517 се настройва, когато напрежението на сензора остава над зададеното ниво (обикновено над 4.8 V) за твърде дълъг период. Този код обикновено се счита за проблем с електрическата верига.

Стъпките за отстраняване на неизправности могат да варират в зависимост от производителя, типа BTS сензор и цветовете на проводниците. Пример за сензор за температура на батерията е показан тук:

P0514 Диапазон на веригата на сензора за температура на батерията

Каква е тежестта на този DTC?

Тежестта в тези случаи няма да бъде висока. Тъй като това са електрически повреди, PCM може да ги компенсира адекватно.

Какви са някои от симптомите на кода?

Симптомите на код за неизправност P0514 могат да включват:

 • Индикаторна лампа за неизправност (MIL) свети
 • Възможно ниско посочено напрежение на зареждане
 • Индикаторът за зареждане свети

Какви са някои от често срещаните причини за кода?

Причините за този код P0514 могат да включват:

 • 14 15 Отворете в сигналната верига към BTS сензора – възможно
 • 14 15 Късо съединение на напрежението в сигналната верига на BTS сензора – възможно
 • 14 15 16 Късо съединение към масата в сигналната верига на BTS сензора – възможно
 • 17 Късо захранване в сигналната верига на BTS сензора – възможно
 • 14 15 Дефектен BTS – вероятно
 • 16 17 Повреда на BTS сензора – възможна
 • Неуспешен PCM – малко вероятно

Какви са някои стъпки за отстраняване на неизправности на P0514?

Добра отправна точка винаги е проверката на Бюлетини за техническо обслужване (TSB) за вашия автомобил. Вашият проблем може да е известен проблем с известна корекция, издадена от производителя, и може да ви спести време и пари по време на диагностиката.

След това намерете сензора за температура на батерията на колата си. Този сензор обикновено се намира до батерията / инсталиран вътре в PCM. След като бъде намерен, визуално проверете конектора и окабеляването. Потърсете драскотини, драскотини, открити проводници, следи от изгаряне или разтопена пластмаса. Изключете конектора и внимателно огледайте клемите (метални части) вътре в конектора. Вижте дали изглеждат изгорени или имат зелен оттенък, показващ корозия. Ако трябва да почистите клемите, използвайте почистващ препарат за електрически контакти и пластмасова четка за четина. Оставете да изсъхне и нанесете електрическа грес там, където клемите се допират.

Ако имате инструмент за сканиране, изчистете DTC от паметта и вижте дали P0514 се връща. Ако това не е така, тогава най -вероятно проблемът е във връзката.

Ако кодът P0514 се върне, ще трябва да тестваме BTS сензора и свързаните с него вериги. С изключен ключ, изключете електрическия конектор на BTS. Свържете черния проводник от DVM към заземяващия извод на конектора на сноповете на BTS. Свържете червения проводник от DVM към сигналния терминал на конектора на кабелния сноп BTS. Включете ключа, двигателят е изключен. Проверете спецификациите на производителя; волтметърът трябва да отчита 5 волта. Ако не, поправете сигналния проводник или проводника за заземяване или сменете PCM.

Ако предишният тест е преминал и продължавате да получавате P0514, той най -вероятно ще показва лош BTS, въпреки че неуспешния PCM не може да бъде изключен, докато BTS не бъде заменен. Ако не сте сигурни, потърсете помощ от квалифициран автомобилен диагностик. За да се инсталира правилно, PCM трябва да бъде програмиран или калибриран за автомобила.

Свързани дискусии за DTC

 • Понастоящем няма свързани теми във нашите форуми. Пуснете нова тема във форума сега.

Нуждаете се от повече помощ с кода P0514?

Ако все още се нуждаете от помощ с DTC P0514, публикувайте въпрос в коментарите под тази статия.

ЗАБЕЛЕЖКА. Тази информация е предоставена само за информационни цели. Той не е предназначен да се използва като препоръка за ремонт и ние не носим отговорност за каквито и да е действия, които предприемате с което и да е превозно средство. Цялата информация на този сайт е защитена с авторски права.
Основен » OBD2 кодове за грешки » P0514 Диапазон на веригата на сензора за температура на батерията
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ