28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Първият борец срещу мафията: Братя Галеви имат кола като Путин

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

“Аз излизам от вкъщи само с моята кола и винаги въоръжен. Това го налага ситуацията”, заяви проф. Стоян Кушлев в предаването “120 минути”.

Проф. Кушлев е първият председател на първата Комисия за борба срещу корупцията през 2005 г., той е ексдепутат от НДСВ.

“Наложи се да извадя оръжието си. В Перник в кв. „Изток“ отивам да пазарувам и трима души идват срещу мен с бухалки. Те казаха – ти разплака майките на много наши момчета, а сега ние ще се оправим с тебе. Аз извадих Glock, който ми е подарък от министъра на вътрешните работи, заредих го и им казах – сега ще разплача вашите майки”, разказа той.

Кушлев разказа спомени от практиката си като шеф на комисия за борба срещу корупцията: 

Проверка по рама

За Митьо Oчите още съм много смутен за това какво се случи, защото той беше главният наркораспространител в югоизточна България и той получи само четири години присъда за едно споразумение с прокуратурата. Първо си беше купил една италианска кола „Мазерати“, тя е 300-400 хиляди и я беше дал на любовницата си.

Беше си открил обществена пералня, беше закупил много лозя и имоти. Съдът отне това имущество, както и на неговите съдружници. Имаше една вила на морето, която беше запалена. Така действа мафията”, подчерта той.

“Братя Галеви са интелигентни хора. Моите инспектори ми казаха, те са предоставили всичко – ключове. Казали са ние не можем да вървим срещу закона каквото трябва правете. Имаше една кола, която беше бронирана с 10 см. стъкло, Путин имал такава кола”, разказа Кушлев.

“Конфликтът между мен и комисията в парламента стана по повод опит да ми се въздейства на някой да му се размине. Едното беше за един, който има 200 000 декара земя във Велико Търново.

Блокираме сметките. Другият случай беше за едно престъпление в Добрич, ставаше въпрос за земя и пари. Натискът беше жесток. Всичко си запорирахме. Имаше депутати в тази комисия от Добрич и Варна, които ни бяха бесни”, каза той.

Материалът Първият борец срещу мафията: Братя Галеви имат кола като Путин е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ