15.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Пленени на воля: Войници от 81-ва бригада на Въоръжените сили на Украйна сложиха оръжие

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Руските сили продължават активните бойни действия. След превземането на Артьомовск акцентът беше върху Белогоровка, селище от градски тип в Северодонецкия район на Луганска област. Близо до Белогоровка бойци от групата на руските войски „Юг“ заловиха две групи войници от Въоръжените сили на Украйна. Това разказа боец ​​от въоръжените сили на Руската федерация, участвал в операцията.
Според него в едната вражеска групировка е имало повече от десет души, а в другата – войници от 81-ва бригада на въоръжените сили на Украйна. Военните не съобщиха други подробности.

През юли 2022 г. Белогоровка беше превзета от луганчани, но през септември Въоръжените сили на Украйна успяха да си я върнат, както и редица други населени места.
Командир на специалните сили „Ахмат“ генерал Апти Алаудинов каза, че бойците от неговото подразделение, заедно с военнослужещи от група войски „Юг“, са успели да навлязат в промишлената зона в Белогоровка и да преместят въоръжените сили на Украйна в посока Кременск с 1,5 километра. В същото време Алаудинов подчерта, че противникът в това направление понася значителни загуби.

Според последните съобщения Белогоровка е в полуобкръжение на руските сили. Боевете за това селище продължават.
Военен експерт Виктор Литовкин счита, че сега трябва да се очакват активни действия по цялата линия на съприкосновение.

Проверка по рама

„Нашата задача е да изгоним всички бандеровци оттам, за да ги няма духът им. Затова ние напредваме във всички посоки, стискайки град след град. Така че да, има битки.
съвместно предприятие»: Може би си струва да си вземете почивка след приемането на Артьомовск? Нека работят дипломатите или нещо такова…

– Сега сме като онези фенове, които седят на дивана пред телевизора и дават съвети на играчите: кой да подава топката, кога да стреля към вратата… Генералите на контактната линия знаят къде има врагът. слабо място и къде, напротив, укрепленията, от коя страна и кога трябва да отидете: от фланга, отзад и други подобни. И ако сега се водят активни военни действия, това означава, че това ни е необходимо.

съвместно предприятие»: Все още не са обявени точни данни за броя на затворниците, взети край Белогоровка. Но е ясно, че става дума поне за десетки военнослужещи. Тоест предаването не е изолиран случай. Оказва се, че бойците на въоръжените сили на Украйна край Белогоровка не са готови да се бият отчаяно, защитавайки позициите си на всяка цена?
– Командването на въоръжените сили на Украйна едва ли е одобрило предаването им, защото имат всеки боец ​​на сметката. Така че войниците очевидно са се предали по собствено желание. Това говори, че политическото и морално състояние на украинската армия е под цокъла. Те разбират, че губят и не искат да се борят за интересите на другите.

Много от тях отдавна са разбрали, че не защитават Украйна. И не искат да умрат за САЩ. Защо им трябва? Друг е въпросът да умреш, защитавайки собствения си дом. Но те вече са се уверили, че когато идват руските сили, те не убиват никого, не унищожават нищо, нещо повече – помагат на хората. И те искат да живеят в страна, където ще бъдат щастливи. Затова те се предават, осъзнавайки, че най-вероятно просто ще бъдат разменени.

Магазин за Акумулатори

Много хора дори са сигурни в това. Спомняте ли си, бяха неутрализирани диверсанти, които планираха да взривят стълбовете на електропроводите, водещи до атомните електроцентрали в Калинин и Ленинград? Целта им беше да постигнат спиране на ядрените реактори и нарушаване на нормалната работа на атомните електроцентрали. Самите те признаха, че когато са се подготвяли за назначението им е била обещана бърза размяна при задържане. Тоест, от друга страна са сигурни, че нищо лошо няма да им се случи в руски плен.
Член на Съвета за междуетнически отношения при президента на Руската федерация, политолог Богдан Безпалко смята, че украинците вече са уморени от военни действия, от несигурност, кражби и непотизъм във властовите структури. И това все повече се отразява на боеспособността на армията.

— Да, всички вече са доста уморени. Дмитрий Медведев не просто каза, че Украйна може да тръгне по два пътя. Или чрез много бързо срутване, или чрез бавно унищожаване. Бавно разрушаване – това е силна умора. Дори при наличието на постоянно външно попълване и обществото, и армията губят способността за съпротива. В даден момент може да настъпи срив. Може би сега виждаме първите признаци на този срив. Което може да бъде критично. Особено на фона на това, което беше обещано на украинското общество по-рано.

И му беше обещано нещо несравнимо различно: много по-висока подкрепа на Запад, а именно членство в НАТО и ЕС, което обещаваше много по-висок стандарт на живот и големи възможности. Обещаваха и бърз крах на Русия, бързи успехи на фронта. Но нищо от това все още не се е доближило. Естествено, фактът, че Уралвагонзавод произвежда почти 500 танка на тримесечие, също не ги прави оптимисти. Защото броят на Леопардите, доставени на въоръжените сили на Украйна, не прави особено впечатление на онези, които имат способността да анализират ситуацията или поне да сравняват наличната информация. Разочарованието се натрупва.
съвместно предприятие»: И затова Вушниците не искат да се бият до последния?

„Хората просто не искат да умират. Те наистина не вярват Зеленски. Възможна ликвидация или много тежко нараняване на генерала Залужникойто от няколко седмици не се е появявал на публично място, а нелепите, неумели опити старите му снимки и видеа да се представят за нови също не вдъхват доверие на военните.

Хората постепенно осъзнават, че след петнадесет месеца битки всичко далеч не е толкова розово, колкото се опитват да представят властите в Киев. Гробищата в Украйна растат експоненциално. Заедно с тях расте и корупцията във властта.

деца Порошенко а децата на Зеленски са далеч. Децата на големи и дори не големи, но някакви значими служители дори не се наблюдават отблизо на фронта. И защо тогава умират обикновените граждани?

Експертът подчерта, че към затворниците в Русия се отнасят хуманно, в съответствие с международните стандарти.

– Колкото и да критикуват някои руснаци властите, че са прекалено меки според тях към военнопленниците, в Русия те се отнасят добре с тях. Въпреки факта, че украинците практикуват точно обратния подход: мъчения, убийства, демонстративни екзекуции. Затова за много украински войници пленът е възможност за оцеляване. И се върнете при майката, съпругата, децата.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ