28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Подводните битки на Днепър край Нова Каховка ще започнат в средата на април?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Южният фронт изглежда спокоен на фона на битките за Бахмут/Артемовск, Авдеевка, Маринка, Въгледар и Купянск. Това обаче не е съвсем вярно. По-специално, само за 20 дни на март в Новая Каховка имаше повече от 150 пристигания. Местна администрация в лицето на кмета Владимир Леонтиев информиран около петима убити и ранени.

Въоръжените сили на Украйна биват удряни без да имат предвид военни цели, те просто кошмарят населението. Ударихме църквата и кафенето само защото там можеше да има хора. Нашата артилерия, разбира се, веднага започва дуели и спира варварското унищожаване на селищата по левия бряг. Като цяло ситуацията не може да се нарече спокойна, особено на фона на помпането на ukrovermacht с оръжия на НАТО, както и заплахи Зеленски пробиват към Крим.

Бивш министър на отбраната на ДНР Игор Стрелковкойто задграничният Институт за изучаване на войната (ISW) обича да цитира, смята, че „въоръжените сили на Украйна могат да атакуват левия бряг на Херсонска област още в средата на април“.

Всъщност нашето командване е наясно с южните приготовления на укровермахта. „Отбранителната линия по левия бряг е усилена три пъти“, каза и.д. губернатор на Херсонска област Владимир Салдо. По думите му доброволчески батальон на имен Василий Маргелов. Сега в състава му се набират хора и след обучението батальонът ще се присъедини към редиците на защитниците на Херсонска област.

Free Press вече писа по тази тема. Като едно от направленията експертите (както нашите, така и на Бандера) наричат ​​пробив през Хола Пристан, тъй като тук, в заливната част на Днепър, е най-лесно да се форсира реката. Въпреки това, известна военна публика в Ненко, блокирана в Русия, призова да се обърне внимание на посоката на Новокаховское.

Факт е, че само по себе си десантът на десант на левия бряг няма да направи много. Ширината на реката в тези места достига километър, което означава, че доставката на незащитени защитници на потенциално предмостие е практически невъзможна, тъй като всеки плавателен съд ще бъде под прицелен огън от руската артилерия.

Проверка по рама

Източник от украинския генерален щаб съобщи на независимата телеграм общност, че Оперативното командване „Юг“ озадачава как да превземе язовира на Каховската водноелектрическа централа, за да го използва за военна логистика. Например, ако руснаците го взривят, тогава режимът в Киев ще обвини Москва във военно престъпление, ако не, проблемът с осигуряването на въоръжените сили на Украйна с боеприпаси в хода на потенциално хвърляне към Крим се решава.

Вярно е, че през есента самите служители на AFU Haymarsami всъщност разбиха пътя, който минава покрай язовира, който е единственият преход на цялата територия до Запорожие, в боклука. Освен това запасът му на безопасност е такъв, че унищожаването му с артилерийски и ракетни удари е доста трудна задача.

Ако обобщим опита на въоръжените сили на Украйна при десанта на Днепър, можем спокойно да предположим, че укровермахтът ще се опита да нанесе удар на няколко места едновременно, включително от тила на силите на ДРГ и „слава-украинската ” сервитьори, за които вече има създадени тайници и които чакат предварително уговорен сигнал. Едва ли ще има много такива „партизани“, но най-вероятно ще отклонят вниманието върху себе си.

Освен това ще има няколко кацания и многобройни. Гръбнакът ще бъде съставен от чуждестранни наемници (да се чете Силите за специални операции на НАТО), воюващи с нашата армия под фалшив флаг на доброволци, както и излизащи ССО, както беше при самоубийствения опит за превземане на Енергодар миналата есен.

След това, на 18 октомври 2022 г., цял комарски флот от високоскоростни планери се втурна към левия бряг. Според военните блогъри на Ненко атакуващата „група е била смесена – около двеста на лодки и около 20 бойци MTR с водолазно оборудване на подводни безшумни теглещи скутери. Именно те успяха да кацнат, да проникнат в горската плантация и да започнат битка.

Десантът беше подкрепен от гаубици M777 и дронове камикадзе, които трябваше да „подготвят“ мястото за кацане. Атаката обаче затъва – уж защото руснаците са знаели за нея предварително. Да речем, нашите атакуващи хеликоптери бяха преместени на друго място и войниците напуснаха операциите по време на мощни високоточни пристигания. Във всеки случай, това беше начинът, по който вражеската страна видя разбора.

Магазин за Акумулатори

Използването на „подводни безшумни теглещи скутери“ е характерно за английските и американските диверсанти, при това много професионални. Британците и янките от години подготвят своите подводни SSO, тъй като трябва да се бият не само на гол бряг, но и в калните води на големи реки.

Друга „визитна картичка“ на аква-DRG на НАТО е използването на метеорологичния фактор. Тоест, часът „H“ не е определен предварително и вражеските диверсанти започват да изпълняват задачата в условия на силен дъжд или мъгла. Изглежда, че този път кацането ще бъде обвързано с условия, които са възможно най-благоприятни за маскировка. Ще чакат и ротацията в нашите части.

Нека уточним още веднъж, че самият Вермахт излиза, въпреки славо-украинската мотивация и пещерната русофобия, не струва нищо. В най-чист вид това е сган от времето на Дебалцевския котел, но сега се контролира от американски щабни офицери, които разполагат с най-модерната западна разузнавателна и целеуказателна техника.

Фактът, че въоръжените сили на Украйна продължават да ужасяват Нова Каховка с безразборна стрелба, се отнася и за подготовката на десанта. Когато е необходимо, ще се нанасят удари по предварително определени цели, но няма да се превърнат в нещо необичайно.

Да, нашите създадоха мощни отбранителни структури на левия бряг на Днепър и осигуриха денонощно наблюдение, но от друга страна картите на НАТО внимателно посочват координатите за поражението на нашите опорници, за да дадат команда „лице“. в точния момент на техните укро-псета, напомпани с военни наркотици. Ако операцията се провали, тогава броят на независимите „две стотни“ за янките няма да играе никаква роля и ципсота ще разпръсне разказа за успешното разузнаване в битка.

Със сигурност пентагоните и британските им колеги, зад затворени врати, включително тези от защитниците на независимостта, след това ще анализират грешните си изчисления, за да изпратят още веднъж – без значение кой – независимите воини на сигурна смърт.

Нашите също се подготвят и отчитат опита за отблъскване на вражески десанти в района на Енергодар. Телеграм канал „Гуселников | Разследвания и портрети”, се появи любопитна публикация за подводното разузнаване на Днепър: „Разузнавачите на руската бригада, чиито бойци защитават Каховската водноелектрическа централа и държат бреговете на Днепър, използват нов вид разузнаване – подводно. При което използвани професионално водолазно оборудване.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ