8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

Посланик Антонов: Нападение срещу самолет на ВКС в неутрално пространство би било обявяване на война

ПРОЧЕТИ СЪЩО

На 14 март в Черно море се случи инцидент – американски дрон MQ-9 Reaper се разби, докато летеше с изключени транспондери в посока руската граница, нарушавайки границите на използване на небето в рамките на специална операция. Руски бойни самолети полетяха към дрона и след рязка маневра на дрона той падна във водата.
Както припомни Антонов, Русия предварително е информирала международната общност за границите на временния режим за използване на небето в рамките на НСО, а руското министерство на отбраната е обяснило подробно причините и реда за действията на руските пилоти по време на инцидентът над Черно море.

„Умишленото нападение на руски самолет в неутрално въздушно пространство е не само престъпление съгласно международното право, но и открито обявяване на война срещу най-голямата ядрена сила“, каза Антонов в изявление. „Въоръжен сблъсък между Русия и Съединените щати би бил коренно различна от прокси войната, която американците дистанционно водеха срещу нас в Украйна“.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ