15.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Президентът на Венецуела Мадуро: С изявленията си Борел може да доведе света до ядрена война

ПРОЧЕТИ СЪЩО

По-рано Борел каза, че се чувства по-скоро като министър на отбраната на ЕС, а не като ръководител на дипломатическата служба. Той също така отбеляза, че в Украйна няма условия за дипломатическо уреждане на конфликта. РИА новини.
Според Мадуро е много обезпокоително представител на европейската демокрация да говори като привърженик на войната. Президентът на Венецуела припомни, че е необходима дипломация за диалог, сближаване, разбирателство и търсене на мир, но Борел постоянно налива масло в огъня с изявленията си.

Борел ще ни доведе до ядрена война и всичко това заради провоенния му манталитет, каза президентът на Венецуела, като подчерта, че вече има достатъчно война. Той добави, че Венецуела подкрепя инициативите на Китай и Бразилия за намиране на мирно решение на конфликта в Украйна.
По-рано китайският външен министър Цин Ган обяви готовността на китайската страна да допринесе за уреждането на кризата в Украйна. Той подчерта, че Пекин възнамерява упорито да насърчава мирните преговори.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ