19.8 C
София
събота, май 18, 2024

Разпад и в София: Зам.-кмет от ДБ хвърли оставка, Васил Терзиев му отнел властта

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Политическият разпад удари и София – заместник-кметът по общественото строителство Иван Матов подава оставка, съобщи самият той във фейсбук. Според публикацията причините са лични.

„Подавам оставка като заместник-кмет на София с ресор “Обществено строителство”. Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си“, пише Матов в съобщението си.

По-рано днес обаче общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев публикува информация, че кметът на София Васил Терзиев е отнел правото на Матов да подписва договорите в ресора си.

„Заместник-кметът по строителство на София е с отнето право да възлага строителство! Невероятно, но факт. С изрична заповед преди дни Васил Терзиев отнема правото на собствения си заместник с най-големият ресор и дължи незабавни отговори защо го е направил“, коментира Георгиев.

„Такова лишаване от правомощия на най-важния заместник-кмет е без прецедент и го превръща във фигурант. Това ли е обещаната прозрачност и готовият екип на Терзиев?“, попита бившият шеф на общинския съвет от ГЕРБ.

Проверка по рама

Матов бе назначен за зам.кмет по строителството в края на януари. През 2021 г. той беше кандидат за депутат от „Демократична България“.

Материалът Разпад и в София: Зам.-кмет от ДБ хвърли оставка, Васил Терзиев му отнел властта е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ