България

Решението на Конституционния съд увеличава драстично гласовете за Кирил Петков

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скандалът с гражданството на бившия служебен министър на икономиката и основател на новосъздадения политически проект „Продължаваме промяната“ Кирил Петков започна от „Има такъв народ“ и ДПС. След това и ГЕРБ го поеха с изключителна охота.

Ясно е че има правен проблем, но министри с двойно гражданство е имало и в предишни служебни правителства и никой не е правил проблем от това. Защото е ясно, че става дума за етнически българи, които обичат родината си и за тях тази юридическа формалност, гражданството, е един анахронизъм от посткомунизма. Няма как да ни убедят, че Кирил Петков е по-малко българин от Мустафа Карадайъ, който трудно говори български.

Очевидно е, че делото срещу Кирил Петков се превърна в политически процес, който има за цел да спре възхода на новата му политическа формация. А тя, както е видно, има шансове и за първа политическа сила. Няма как този факт да не тревожи старите партии, от които Петков и Василев ще вземат избиратели с пълни шепи, заради показаните вече решителни действия по време на първия служебен кабинет срещу корупцията и олигархията в България. Затова и трябваше да бъде намерен начин техният политически възход да бъде спрян.Най-удобен за тази цел се оказа Конституционният съд, тъй като той се запълва от политическите представителства на квотен принцип. Предните управляващи управляваха твърде дълго, и излъчиха твърде много свои представители в този съд, така че лесно биха могли да го насочват в една или друга посока. Доказателство в този смисъл е решението на самия съд да измести обявяването преди изборите, вместо, както беше обявил по-рано, то да бъде оповестено след изборите, за да не им влияе. Затова и решението на съда е такова: хем да не изглежда политическо, хем да нанесе тежък удар върху репутацията на Кирил Петков.

Известно е, че българите много мразят да бъдат манипулирани и не вярват на никой. Това се отнася с всичка сила и за Конституционния съд, особено за тази политическа неразбория. Така че много вероятно е, повечето от българските избиратели да възприемат това решение, като опит за политическо спасяване на партиите на статуквото, и да реагират точно по обратният начин, като подкрепят новата партия на Петков и Василев. По този начин замисълът на сценаристите може да бъде помрачен, а българите да получат една по-модерна европейска партия с решаваща роля в новия парламент.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button