България

РОКАДА: Вицепремиерът Калина Константинова изхвърча от кабинета (кой ще я смени?)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова с почти 100% сигурност е аут от кабинета „Петков“. Заради невероятната каша, която къдравата дама забърка с украинските бежанци, тя вече е вредна за правителството. На това мнение са коалиционните партньори на „Продължаваме промяната“, както и част от депутатите във формацията на премиера.

А най-гневни били хората на Слави, които първи напомниха, че вицепремиерката е работила за ГЕРБ, научи „Галерия“.

Константинова ще се сбогува с министерското кресло до няколко дни, като вариантите за това са два. Първият, който частично ще запази достойнството й, е тя самата да подаде оставка. Вече вървят политически пазарлъци в тази посока. Вторият вариант е лично Кирил Петков да я уволни.

Със заплахите си и нелепата грубиянщина към украинските бежанци, които са предимно майки с деца, Калина Константинова забърка и международен скандал. Докато цяла Европа приема бягащите от войната хора, Константинова се изрепчи с гневен вид пред всички национални телевизии в понеделник вечерта и заплаши украинците, че ще ги прати в лагери.

Проверка по рама

С фелдфебелски тон тя им се скара, че имат претенции, че правото на защита не е задължение или с две думи им показа вратата.

Това лично е засегнало Кирил Петков, твърдят нашите източници, защото той от самото начало заема твърдо проукраинска позиция и при всяка възможност публично заклеймява Русия.

Формално Петков все пак „защити“ Константинова, като каза, че държавата не може постоянно да осигурява лукс на бежанците. Провалът обаче е очевиден. И ако Полша, Румъния и дори Молдова приеха милиони украинци, България не може да се справи със 100 000 души.

„Премиерът гради международен имидж на България, че помага на Украйна и че страната ни е лоялен партньор на Европейския съюз. Той постоянно изтъква заслугите на държавата за украинските бежанци.

В същото време излиза една Калина и с назидателен тон почва да се кара на бягащите от войната. Какви сигнали даваме на Европа така? Какво да си мислят самите украинци?“, коментира депутат от една от формациите в управляващата коалиция.

Междувременно социалните мрежи буквално завряха от възмущение срещу Константинова.

Магазин за Акумулатори

Оставането ѝ в кабинета на този етап ще носи само негативи за управлението, затова се готви нейната смяна.

Материалът РОКАДА: Вицепремиерът Калина Константинова изхвърча от кабинета (кой ще я смени?) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort