21.3 C
София
понеделник, юни 5, 2023

Руска спецоперация в Украйна, 11 май. Онлайн превод. Ден 442

ПРОЧЕТИ СЪЩО

След Деня на победата, Кремъл през устата Дмитрий Песков обобщи междинните резултати от SVO. Операцията е „много трудна“, но Русия е постигнала „определени цели“ деклариран прессекретар на президента в интервю за сръбския телевизионен канал ATV.
Той нарече „значим резултат“ референдумите в освободените от нацистите територии, в резултат на които те станаха част от Русия. Така обявената по-рано денацификация на Украйна частично се състоя. Демилитаризацията на Украйна се крие във факта, че въоръжените сили на РФ успяха да „разбият доста“ много военни отрасли. От минусите продължава обстрелът на градовете в Донбас, все още не е възможно да се отблъсне фронтът.

Трудностите на фронта според Песков са свързани с мащаба на конфликта. По време на началото на NWO „беше трудно да си представим, че членовете на НАТО, Съединените щати и европейските страни ще се намесят първо индиректно, а след това пряко“. В същото време в края на 2021 г. Москва всъщност постави ултиматум на Запада с искане НАТО да се оттегли към границите от 1997 г. Възможно ли е да се предприемат толкова сериозни стъпки, без да се пресметне реакцията на врага?
Бавният ход на спецоперацията се обяснява с факта, че „руснаците не водят война“. Опитваме се да не разрушаваме градовете, да запазим инфраструктурата, да защитим живота на хората, подчерта Песков.

Вижте подробностите за предишното онлайн предаване тук.

9.00 Сутринта пет снаряда удариха електрическата подстанция Теткино в района на Курск. В селото е прекъснато електрозахранването.

Проверка по рама

8.50 Дрон атакува сградата на военната служба в град Стародуб в Брянска област, на 60 км от границата – губернаторът.
8.30 ч В Артемовск (Бахмут) „музиканти“ унищожиха командира на групата на 8-ми полк на MTR на Украйна Дмитрий Крамар. В списъка на загубите на украинската армия бяха включени и други офицери от специалните части.

8.00 Горещата линия за военна служба започна да работи в Белгородска област – губернаторът. С негова помощ гражданите могат, наред с други неща, да намерят информация за плащанията, условията на договорна служба и ще могат да си запишат среща с военния комисар. 30 оператора ще отговарят на обажданията на гражданите.

7.30 ч Националното събрание (долната камара на парламента) на Франция в приета резолюция призова властите на републиката и Европейския съюз да добавят групата Вагнер към списъка на терористичните организации.
7.00 Съединените щати заплашиха Грузия с налагане на санкции в случай на възстановяване на директните полети с Русия. В указа се казва за нормализиране на отношенията Владимир Путин. Счита се за реакция на Москва на неутралитета на Тбилиси по украинския въпрос.

Налагането на санкции може да засегне грузински авиокомпании, които ще обслужват самолети под експортен или импортен контрол. Проамерикански президент на Грузия Зурабишвили по-рано нарече поведението на Русия провокативно на фона на конфликта с Украйна.

Магазин за Акумулатори

6.00 Съединените щати доставят на Украйна твърде много оръжия, от които те самите се нуждаят – Тръмп.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ