22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Съдбата на „Сървайвър“ виси на косъм! Ето какво ще гледаме през есента по телевизиите

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Месец преди старта на новия телевизионен сезон служителите в родните големи електронни медии уж официално се водят във ваканция, но всъщност тайно се готвят за предстоящата война за рейтинг.

На този фон обаче засега се пази пълно мълчание около световно признатия, но провален у нас риалити формат „Сървайвър“, който миналата пролет глътна много пари на Би Ти Ви, а бе посрещнат с жестоки критики и бойкот от страна на зрителите. В телевизията май смятат да се откажат от проекта за неопределено време.

Докато в Нова телевизия подгряват аудиторията си за новия сезон на „Игри на волята“, в Би Ти Ви мълчат за оригинала, от който са заимствани всички подобни риалитита, a именно „Сървайвър“.

Вече е август, а дори и дума не се обелва за кастинг за следващ сезон. В същото време кастингът за третия сезон за “Ергенът”, което е единственото хитово шоу в телевизията през изминалата пролет, беше обявен още преди да стане ясно кой печели втория сезон. Текат и упорити реклами с новия Ерген – Александър Младенов.

За “Фермата“ кастинги по традиция се обявяват във финалния епизод на предходното издание, същото е и с „Мастършеф“, както и с много други риалити формати, пише „Уикенд“.

Проверка по рама

Само за „Сървайвър“ никой нищо не споменава. Възможно ли е телевизията да се е отказала от утвърдения световен формат заради провала на последния му към момента седми сезон у нас? Той не само че беше рейтингова дупка, но дори малкото зрители, които го гледаха, не спряха да го критикуват.

Хората масово намираха формата за прекалено скучен, епизодите – за разтеглени и лишени от интрига, а за победителя Благой Георгиев се говореше, че е избран предварително. Победата му също така изтече малко преди финала и всички знаеха, че той печели. Припомняме, че това беше първият сезон у нас, продуциран от турската компания Acun Medya вместо от Евтим Милошев, който традиционно стои зад шоуто. Хората бяха недоволни и от избора на участници, и от монтажа на епизодите, и от еднообразието на игрите, и особено от водещия – Ваня Джаферович, който зае мястото на емблемата на шоуто – Владимир Карамазов. Феновете на играта призоваха bTV да върне предишния формат с актьора и продуцента Милошев. Нищо чудно обаче телевизията да е подписала договор с турската фирма не само за едно издание на риалитито, а за няколко поредни. Това означава, че няма право да възлага проекта на друг, докато разписаните сезони не бъдат снимани, излъчени и най-важното – заплатени. Ще излезе твърде скъпо за екзотично шоу, което никой не гледа.

Има обаче вратичка за измъкване от ситуацията, която вече беше използвана при злополучното предаване на Силвена Poy “Моето звездно парти“. Договорът с нея беше за два сезона, но не беше фиксиран срок за снимките на втория. Тъй като сезон 1 не бе достатъчно успешен, от телевизията решиха, че няма да снимат сезон 2. Същото най-вероятно е положението и със „Сървайвър“. По-евтино за bTV ще е да спре шоуто, отколкото да го снима, когато няма кой да го гледа, или да плаща неустойки, ако реши да сменя продуцента.

Единственото, което може да направи без проблеми, за да угоди на зрителите, е да смени водещия. Но това не означава, че ще вземе Владо Карамазов на мястото на Ваня Джаферович. Актьорът се върна на щат в Народния театър и едва ли ще има 3 свободни месеца, за да снима риалити формата в далечна дестинация. Засега не е ясно кой ще може да го замести пълноценно. Всички тези теми в момента се обсъждат в bTV, а решението за бъдещето на „Сървайвър“ трябва да бъде взето най-късно до средата на септември, научи “Уикенд”. Възможно е телевизията въпреки всичко да реши да прави нов сезон и да обяви кастинг за него, пък макар и след 2-3 месеца. По-вероятно е обаче да потърси нещо по-евтино, с което да запълни програмата си напролет./show.24-chasa.eu

 

Магазин за Акумулатори

Блиц

Статията Съдбата на „Сървайвър“ виси на косъм! Ето какво ще гледаме през есента по телевизиите е публикувана за пръв път на ШОУ !.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ