България

Само в Новините Днес: Собственик на голяма българска банка „изгаря” по US закона RICO за борба с рекета и измамите

Тор банкер, собственик на един от големите трезори в България, ще „изгори” по закона RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act), разкри източник на Новините Днес от Националната агенция за приходите, в която работят в сътрудничество с американските власти.

Засега е ясно, че въпросният финансист, чието име се пази в редакцията на Новините Днес, ще бъде публично оповестен.

Обвиненията срещу него са за „извършването на различни деликатни и неправомерни деяния и незаконосъобразно поведение в собствена полза с цел печалба и получаване на допълнителни облаги, които деяния са насочени към отнемане с измама и други неправомерни действия, като неизпълнение на договорни задължения, присвояване, измама, незаконни трансфери на US фондове и др. деяния.

Законът RICO е приет през 70-те години на миналия век за борба с мафията, изключително рестриктивен е, а процедурата по него се отличава с бързината си.

Проверка по рама

Инициатор на този закон е легендарният шеф на ФБР Джон Едгар Хувър.

След влизането му в сила само за един месец са арестувани и дадени на съд над 20 от най-известните мафиотски кланове в САЩ.

„Очаквам и санкции по закона РИКО – за борба с рекета и измамите – отнемане на имущество, забрана за дейност, санкции за всички, сключили сделки с попаднали в санкционния списък”, призна наскоро и финансистът Емил Хърсев.

Материалът Само в Новините Днес: Собственик на голяма българска банка „изгаря” по US закона RICO за борба с рекета и измамите е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button