28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Сезонът на извънградските вили 2023: 6 трика, които ще улеснят живота ви

ПРОЧЕТИ СЪЩО

О, колко прекрасни планове имаме. Отивате на почивка с цялото семейство, обновявате обстановката във вилата, засявате личния парцел … И си почивате добре на чист въздух, разбира се!

За да мине всичко гладко, използвайте тези трикове:

1. Правила за перфектната морава

От средата на май тревната площ активно расте. Тропическата джунгла близо до къщата е вече факт. За да изглежда тревната повърхност добре поддържана, косачката трябва да се изважда поне веднъж седмично.

Обърни внимание, професионалистите съветват да не косите мокра трева и да не подстригвате с тример – в противен случай тревата ще се сгъсти и моравата ще изглежда неподредена.

2. Чистота навсякъде

Проверка по рама

Май-юни е времето на активен цъфтеж и опрашване на растенията. Външните тераси моментално се покриват със слой жълт прашец. Освен това вятърът причинява много боклуци. В провинцията е удобно да имате водоструйка. Тя ще помогне за почистване на откритите жилищни помещения, почистване на фасади и проливане на пътеките.

Подходящи условия за засаждане на ЛИЛИЯ в цветната градина

3. За успешно барбекю парти

Трудно е да се намери човек, който не би искал да се наслади на сочно барбекю или пържоли сред природата. Добре е да оборудвате зона за скара на вилата със сериозни барбекюта или дори решетки, които са окачени над огнище. Но ако няма такава възможност или има малки деца и повишени изисквания за безопасност, тогава това не е причина да отказвате апетитни пържоли в менюто. Съвременните грил преси перфектно се справят с възложените им задачи.

4. Погрижете се за топлината и комфорта

Капризите на времето в нашия климат са неизчерпаеми. И сняг може да вали през юни. Сами се убеждаваме от видяното през последния месец. Ето защо, в случай на хладни дни в провинцията е добре да имате запас от удобни топли пижами и дърва за камината. И специално за селските къщи се произвежда такова устройство като отопляема подложка за матрак!

Магазин за Акумулатори

Градинарите съветват: Ето какво да направите в градината през МАЙ

5. Вила с всички удобства

Миенето на деца в буре с дъждовна вода сега, за щастие, е забравено. Строи се модерна селска къща с всички удобства. А непрекъснатото снабдяване с топла вода се осигурява от котли или бойлери. Ако подобна иновация все още не е украсила вашата вила, време е да помислите за комфорта. Особено ако прекарвате известно време с деца там.

6. Дребните ремонти няма да ви изненадат

Вилата е място, където постоянно трябва да заковавате или закрепвате нещо. За да не пилеете семейния бюджет за всякакви „майстори за един час“, по-добре е да имате минимален набор от инструменти в килера. Особено удобни са многофункционалните устройства с комплекти дюзи.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ