България

Синът на „кмето на Симитли, дето спа с Бойко Борисов“ – на мушката на МВР за грабежа „Хемус“

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Разследването на аферата с магистрала „Хемус“ и източените 53 млн. лева от лот 5 за чекмеджето на Бойко, ще доведе до промени в състава на някои от парламентарните групи.

Тази закана отправи миналата събота служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който запазва поста и в редовното правителство с премиер Кирил Петков за ужас на гербопитеците.

ИНТИМНО: Куриерът на ГЕРБ с чувалите пачки от „Хемус” е племенник на „кмета на Симитли, дето спал с Бойко Борисов” (ВИДЕО)

Думите му прозвучаха като анонс, че някои депутати може да се разделят с имунитета си и да станат обвиняеми. Заради изчезналите десетки милиони левове от авансовите плащания, преведени от държавата на частни строителни фирми за изграждането на магистралата, засега има три досъдебни производства, пише вестник „Галерия“.

Проверка по рама

В Националната полиция се води разследване за сключване на неизгодна сделка в особено големи размери. Прокуратурата разследва безстопанственост по данни от доклад на Сметната палата за „Автомагистрали“ ЕАД.

Синът на „кмето на Симитли” лъсна в нова схема – депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов овладя БФС

Делото на ГДБОП пък е за пране на пари и точно по него беше арестуван 42-годишният Борислав Колев. Бившият данъчен е сред най-елитните рефери по футзал. Той е сочен като основна фигура в схемата за пране на пари, в която от МВР твърдят, че участват и бивши управляващи.

Според предварителна информация ГДБОП е установила връзка на Колев с настоящия депутат на ГЕРБ Стефан Апостолов, твърди сайтът „Марица“. Апостолов също е добре познато име в родния футбол. Той беше дълги години рефер, а след последния конгрес на БФС се изявява като съдийски наблюдател.

Апостолов е депутат в последните няколко парламента, като винаги е последен в листата на ГЕРБ в Благоевград, след което изскача на първо място заради преференциите.

Само в Новините Днес: Симитли – последната и най-яка крепост на ГЕРБ! (ИНТЕРАКТИВНА КАРТА на вота + ВИДЕО)

Магазин за Акумулатори

Същото се случи и на последния вот на 14 ноември, като тогава получи 33,54% личен вот в района. 33-годишният Апостолов е син на кмета на Симитли, бившия елитен рефер Апостол Апостолов-Поли, лидер на ВИС за региона в началото на прехода.

За него покойният вече бизнесмен Методи Бачев, собственик на любимата на ГЕРБ строителна фирма „Агромах“, че „кмето на Симитли е е**л Бойко Борисов“.

На последния конгрес на БФС, на който Борислав Михайлов бе преизбран с 11 гласа пред Димитър Бербатов, синът на Поли бе предложен за член на изпълкома на централата, но получи само 126 гласа, най-малко от всички.

Връзката на Стефан Апостолов с аферите около строежа на АМ „Хемус“ вероятно е заради отношенията му с Борислав Колев и ролята на благоевградски компании, получили най-големи преводи от държавата за строежа на магистралата, твърдят запознати с разследването.

Материалът Синът на „кмето на Симитли, дето спа с Бойко Борисов“ – на мушката на МВР за грабежа „Хемус“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button