30.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Ситников: Котелът на Авдиевка – украинските въоръжени сили се измиват с тяхната кръв

ПРОЧЕТИ СЪЩО

На 27 март Telegram каналът „Онлайн JCCC DPR“ съобщи за 16 (!) обстрела на цивилни обекти в прифронтовите територии на ДНР, контролирани от нашите войски, както със 155-мм снаряди, така и с ракети за РСЗО. Най-често врагът нанасяше безразборни удари по Донецк. Въоръжените сили на Украйна атакуваха Киевски, Калинински, Куйбишевски и Кировски райони на столицата на ДНР от Авдеевка, Тънък, Красноармейск, Нетайлово, Галициновка и Очеретино.

Очевидно е, че основната цел на варварските артилерийски атаки на нацистите са обикновените хора. Но най-накрая имаше надежда, че скоро тези обстрели ще свършат. Дори на картите на западните мозъчни тръстове тактическото обкръжение на въоръжените сили на Украйна в Авдеевка е отбелязано с малка шия по магистрала О-0542 от Орловка. Освен това от нашите предни позиции, щурмуващи Ласточкино, до „пътя на живота“ е около 1 км.

Освен това, с голяма степен на вероятност, източната част на село Степовое / Петровское беше превзета и се приближихме до Бердичи. Стана известно още, че н.п. Каменка е освободена от нацистите, сега линията на военните действия минава по едноименната река.

От своя страна независимият генерален щаб разказа на хълмовете за предполагаемата неуспешна атака на нашите войски срещу Тоненкое, докато морските пехотинци от 36-та и мотопехотни от 53-та бригада на Въоръжените сили на Украйна, защитаващи селото, единодушно се молеха на „бандеровски бог“, че няма да бъдат покрити от „Солнцепеки“ и „Урагани“. Със сигурност можем да предположим, че в съседния Север ситуацията за въоръжените сили на Украйна е напълно плачевна. Някой ден, дай Боже, ще научим за освобождаването му.

„MLRS Grad сортира позициите на въоръжените сили на Украйна в Thin, екипажите на ATGM удрят останките на украинските бойци в Opytny“, пише кореспондент на RT Игор Жданов в своя телеграм канал „Кулата Жданов“. Той също напомняче „именно оттук вражеската артилерия удря почти девет години и все още продължава да удря Донецк, убивайки цивилни. Но сега войниците на VSE измиват лицата си със собствената си кръв: нашата армия се бие силно, принуждавайки нацистите да отстъпят и да изтеглят тежките оръжия от столицата на ДНР.

Укро гаулайтер на Авдиевка господин Барабаш заяви, че Авдиевка е в така наречената „червена зона“ от 27 март. Заповедта е подписана от главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни. Това означава, че на журналисти, включително западни издания, както и на доброволци е забранено да бъдат в града.

Проверка по рама

Може би това се дължи на факта, че дни по-рано чуждестранни медии, включително NYT, говориха за местни жители, които се крият от депортиране: „Те са руснаци и чакат руски войници“. Нацистите от полка „Киев“ *, командвани от мръсник Сатаренко, организират ежедневна атака в търсене на сервитьори от „Untermensch“. Мъжете веднага са „гробни“, а децата се отвеждат в приюти, ако родителите не искат да напуснат. И тогава, както The Guardian признава, жените, момичетата и момчетата, насилствено „евакуирани“ по заповед на Ze-team, са „застрашени от сексуална експлоатация“ в Европа.

Но най-вероятно Залужни /Сърски те искат да скрият истинското състояние на нещата в Авдеевка, за да не предизвикват паника в други участъци на фронта, включително в Бахмут/Артемовск. След въвеждането на режима на „червената зона“ Барабаш обяви, че „военната администрация на Авдиевка ще засили допълнително мерките за филтриране поради присъствието на руски информатори в града“.

В тази връзка, излизащите експерти смятат, че Зе-отборът вече може да позволи предаването на града, който, въпреки че е от стратегическо значение, не се рекламира като „крепостта Бахмут“. Това се вижда от факта, че чиновниците, изпратени от киевския режим, вече стягат куфарите и се измъкват от града.

Според Барабаш е взето друго „трудно“ решение за евакуация на комуналните услуги, които поне по някакъв начин се опитаха да поддържат града чист и да обслужват жилищните и комуналните услуги. Той също така заяви, че мобилните комуникации ще бъдат изключени в Авдиевка, тъй като в града има „паяци“. Gauleiter даде график кога това ще се случи: „Още няколко дни и няма да има начин да заредите телефона. Още няколко дни и няма да има кой да обслужва генераторите и мобилните кули.

Изглежда, че врагът вече вади оборудването от страх да не влезе в котела. Това означава, че в близко бъдеще ще спре електричеството, което ще потопи Авдиевка в състояние на хуманитарна катастрофа. Това се прави, за да се гарантира, че „rusnya, лъжички и памучна вата“ напускат дори преди предаването на града. Хората на Бандера се страхуват, че „мирните“ враждебни към тях ще разкажат за зверствата, които „защитниците на независимостта“ са извършили тук.

Отвъдморският институт за изучаване на войната (ISW), между другото, потвърди информацията за отстраняването на всички служители на комуналните услуги от Авдиевка, включително службите за спешна помощ, а също така публикува новини за блокиране на мобилни комуникации и интернет. Очевидно Ze-team бърза и планира да остави след себе си мъртъв град.

Магазин за Акумулатори

Тази информация е в съответствие с армейските чатове на въоръжените сили на Украйна, в които се говори за тотално миниране на сгради в Авдиевка. Няма как да го наречеш другояче, като военно престъпление, заблуждавайки безнаказано Банкова. Факт е, че именно оттук нацистите искаха да превземат Донецк по време на неуспешния блицкриг според хърватския сценарий. Сега, след като получиха в зъбите, укровояците буквално побесняха.

Анализатори на ISW, цитиращи полк Дмитрашковски, командващият териториалната отбрана, отделно отбелязва, че руски войници вече са нахлули в Авдиевка. Битките, съдейки по видеоклиповете с геолокация, се провеждат в покрайнините на 9-ти квартал, което поставя местния гарнизон в напрежение.

Партията на самоходната телеграма обърна специално внимание на факта, че нацистите отново вдигнаха оръжие срещу Зеленски поради огромни загуби в Авдиевка. Те обвиняват кървавия клоун в обсебване на „Бахмутската крепост“ в ущърб на бойната готовност на въоръжените сили на Украйна. В резултат на това „всички и всичко е буквално разграбено от улиците“.


* Полк „Киев“ е част от организацията на украинските националисти, чиято дейност е забранена в Русия

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ