30.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Служителите от летище „Пловдив“ до Новините Днес: Четири месеца сме без пари, министърът мълчи

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Летище „Пловдив“, за което Новините Днес пръв алармира, че е в окаяно състояние и пред фалит, тенденциозно е оставено на произвола. Служителите на доскоро печелившия аеропорт изпратиха сигнал, в който описват тежката ситуация и търсят помощ, но засега министърът на транспорта Христо Алексиев си прави оглушки.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Абсурд в Новините Днес: Летище „Пловдив“ пред фалит, министри изгониха Ryanair и Wizz Air (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Уважаеми представители на медиите,

Проверка по рама

Обръщаме се към Вас, тъй като вече четвърти месец всички ние, служителите на „Летище Пловдив“ ЕАД, не получаваме пълните си трудови възнаграждения в срок.

Според подписания колективен трудов договор в Дружеството, в което над 90% от служителите са страна, месечното трудово възнаграждение се изплаща на два пъти в месеца както следва:

•     аванс – 2-ро число на текущия месец;

•     заплата – 16-то число на следващия месец.

За съжаление вече четвърти пореден месец ние получаваме между 40-60% от заплатите си на 16-то число, а останалата част до три седмици.

След проведено Общо събрание на служителите, изпратихме писмо с покана за среща до служебния министър на транспорта и съобщенията г-н Христо Алексиев и изпълнителния директор на Летище Пловдив г-н Красимир Пешев.

Магазин за Акумулатори

За съжаление до ден днешен не сме получили официален отговор на какво се дължи това забавяне и съответно нямаме насрочена дата за провеждане на среща.

Заявяваме твърдо, че по-голямата част от служителите и работниците на Летище Пловдив ЕАД сме в пълна протестна активност.

Намираме това забавяне за изключително некоректно, обидно и поставящо всички нас в изключително трудна ситуация.

НАСТОЯВАМЕ за намеса от страна на министерството на транспорта и съобщенията и незабавно прекратяване на тази „практика“.

За повече информация и контакт, можете да се свържете с избраните представители на служителите и работниците (оставени са имена с телефонен номер и имейл, които няма да оповестим заради характера на информацията, б.ред.)

Материалът Служителите от летище „Пловдив“ до Новините Днес: Четири месеца сме без пари, министърът мълчи е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ