Разследвания

Смешен наем на централата на ГЕРБ в НДК ! 83 млн. лева липсват в НДК ! ПРОВЕРКА !

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще проверява защо централата на хунтата ГЕРБ се намира в подопечния на министерството Национален дворец на културата (НДК) срещу цинично нисък наем.

На специална пресконференция проф. Минеков разкри, че от НДК липсват колосалните 83,5 милиона лева, два пъти повече от бюджета за култура.

„Защо НДК е превърнат в партийна централа? По тази логика трябва ли всички парламентарно представени партии да получат офис в Двореца с безплатно почистване”, попита още министърът на културата.

Професорът съобщи още, че в „незаконната колекцията” на Васил Божков има 28 пластики на бившия министър на културата Вежди Рашидов, купени на солена цена, което е очевиден конфликт на интереси.

Известен ви е случаят с полицая Ангел Папалезов. Напълно ми е ясно защо се случи всичко това с него. Там видяхте тази комична история с имитацията на монетите. Слушах добре коафираната говорителка на главния прокурор Сийка Милева, която каза, че намеренето при него са предмети с белези на културно историческа стойност. Това каза още служебният министър на културата Велислав Минеков относно случая с директор „Култура и културни ценности“ в ГДНП Ангел Папалезов.

Проверка по рама

Минеков се обърна към жените, присъстващи на пресконференцията и каза, че ако намери такива бижута и у тях ще започне с обвинения и ще звъни на 112.

„Вижте какво съм си купил – ключодържател антична монета. Това е изключително опасно, което държа в себе си. Домът ми може да бъде разрушен всеки един момента“, каза още той.

„Само с този елемент „белези“ може да бъдат претършувани всички магазини към националните музеи, защото там е пълно с такива предмети. Всеки един във вашия дом притежава такива спомени, например от баба си. Всеки един може да бъде обект на такова претършуване“, коментира той.

„Ангел Папалезов е бил проследяван. Откакто влязох в министерството имах няколко срещи с него и мислех да направим експертен екип за културни ценности. Той трябваше да бъде сплашен“, обясни министърът и коментира, че няма да остави в жертва Папалезов и ще продължи работата си с него.

Човекът, водил девойките при Бойко: Защо САЩ не посочиха, че Борисов е КОРУМПИРАНИЯТ? (АУДИО ЗАПИС)

Магазин за Акумулатори

 

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

One Comment

  1. Pingback: Проф. Кантарджиев пенсиониран с негово съгласие, лъсват хонорари по 30 000 лв. в НОЩ - Новините Днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button