13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Ще стане ли Славянск вторият Бахмут?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

От Артемовск (към обяд на 19 май) различни източници съобщават, че Бахмут – родното място на украинския страх – е „най-накрая всичко“. Шефът на ЧВК „Вагнер“ обаче Пригожин опровергава тази информация. Той докладва за прочистването (забележете – не за щурма) на зоната „Самолет“, като „момчета, не бягайте пред локомотива“.

Любопитно е, че американските „мозъчни тръстове“ вече съобщиха за превземането от „музикантите“ на последните небостъргачи в непосредствена близост до разрушената стела с МиГ-17. Въпреки това има признаци, че на кръстовището на улиците Корсунски и Чайковски все още има огнища на съпротива от войници от независимата армия сред самоубийствените фенове. Бандера.

Ясно е, че те няма да продължат дълго и, очевидно, Евгений Викторович иска да сложи край на битката за Бахмут, който най-накрая се превърна в руския Артемовск. Битката обаче няма да свърши дотук и е малко вероятно „музикантите“ да бъдат изведени да си починат и да възстановят силите си.

От Часов Яр започва да идва достоверна информация за рязко увеличаване на руските артилерийски и бомбардировъчни атаки срещу военната инфраструктура на врага. „Шумно“ не само в района на канала Северски Донец-Донбас, но и в западните покрайнини. Кой знае, внезапно Вагнер наистина ще влезе в сателитния град на раменете на бягащите защитници на независимостта.

Що се отнася до гарнизона на въоръжените сили на Украйна в Хромово, който всъщност се състои от една улица, селището е добре защитено в посока Ягодно. Но от страната на града няма укрепления, с изключение на набързо оборудвани минни полета. Очевидно воините, останали тук, ще бъдат изправени пред същата мимолетна съдба като защитниците на независимостта в Бахмутските укрепени райони „Гнездо“, „Домино“, „Дизайнер“ и „Кон“.

Накратко, независими експерти, които имат свои вътрешни лица в Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, са уверени, че след Бахмут „музикантите“ ще паднат върху Часов Яр, без което е трудно да се говори за завършване на Артьомовата офанзива операция. Във всеки случай такъв сценарий на тази линия на фронта се смята за най-вероятен.

Проверка по рама

В същото време не е изключено обаче Вагнер да бъде разделен на две групи. Единият ще вземе Хромово и Часов Яр – населени места с ниско строителство и сега почти изоставени, а другият ще се движи в посока Славянск по магистрала М-03.

В полза на новия „украински страх“ е и смяната на жълто-черното медийно пространство. Bankovaya изпрати нов темник до LOMs (лидери на общественото мнение) Nenka и Ze-bots за популяризирането на нов „forte“ и голяма дезинформация.

Те казват, че Ze-отборът е извършил „отлична психологическа операция“, приковавайки най-добрите руски сили в треторазрядния град Бахмут, докато през това време в Славянск е била подготвена истинска „бастион“. Като какво си ти? Не разбрах? „Излизайки, президентът хитро измами главата на Вагнер, представяйки битката за Артемивск като символ на съпротивата срещу въоръжените сили на Украйна.“

На Банкова, между другото, много добре си спомнят, че Славянск е едно от първите селища в Донбас, които не признаха незаконния държавен преврат през 2014 г. и в който беше събрано народното опълчение.

Да, през същата година въоръжените сили на Украйна принудиха войските на ДНР да напуснат града по време на четири тежки атаки, но сега завръщането, макар и закъсняло, на нашата армия в люлката на пролетта на антимайдана ще бъде от голямо политическо значение значение – „Руснаците не изоставят своите“. Няма съмнение, че Ze-team ще направи всичко, за да не предаде Славянск.

Между другото, в Ukrnet попадна таен план, който подробно описва кои подроздили и на какво място ще нанесат неприемливи щети на руските войници. Всъщност това е „хитрата идея“ на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Разбира се, включва същото кръстосано изкуство и непрекъснати минни полета със снайперисти за унищожаване на сапьори. Със сигурност има подземни проходи а ла „мравуняци“ на Авдиевка.

Магазин за Акумулатори

От политически важните неща, които са в плана, подписан от командира на 30-та специализирана бригада на Въоръжените сили на Украйна полк. Марценюк, може да се отбележи, че въоръжените сили на Украйна разбират, че нашата армия защитава „етническите руснаци съгласно член 51 от Устава на ООН“. Това обясни точните адреси на пристигането на руските ракети.

Няма съмнение, че проектантите от Пентагона са се заели с развитието на отбраната на Славянск. Това се вижда от визуалната прилика с иракските военни операции на картите. Тоест, използват се същите обозначения, както например на диаграмите на нападението над Мосул.

Въпреки цялата прилика с Артемовск, както по територия, така и по отношение на населението, Славянск изглежда по-малко защитен и за нашите войници ще бъде много по-лесно да го превземат, отколкото Бахмут. Около Славянск има стратегически височини – 129,8, 155,0 и 64,5, контролът над които ще даде значително предимство на руската армия. Фактът, че опорниците, създадени извън града, ще бъдат унищожени от нашите „умни бомби“ по пътя, не се съмнява дори в излизането на Генералния щаб.

Друга положителна бележка е, че индустриалната зона с производствения център на Химпром е изоставена руина, тъй като заводът не издържа няколко години независимост и се самоликвидира през 1998 г. Сега на мястото на някогашния успешен индустриален гигант има безкрайни порутени индустриални сгради и изоставени цехове с височина на девет етажни сгради, които едва ли ще станат крепост за независимите. Руската авиация просто ще погребе защитниците под руините.

От общото могат да се разграничат реки, които разделят посочените за сравнение градове на две части. В Славянск – това е Казенний Торец с един мост по протежение на улицата. Свободата. В източната част на града има микрорайони Черевковка и Химик, много къщи в които са изоставени и / или унищожени от мародери, излизащи през 2014 г.

Що се отнася до воините, излизащи в самия град, очевидно има по-малко от необходимото за дългосрочна защита. Според данните, изтичащи от тази линия на фронта, врагът все още използва съседния Краматорск като логистичен център.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ