8.6 C
София
събота, март 25, 2023

Тези 4 храни забавят стареенето и ускоряват метаболизма след 40 години

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Терапевтът, ендокринологът и кандидатът на медицинските науки д-р Алексей Жито твърди, че целината е уникална зеленчукова култура, която ви позволява да запазите младостта. Има отрицателно съдържание на калории, което е от полза за здравословното отслабване.
Според една теория стареенето е придружено от постепенна загуба на течности от тялото. А целината просто съдържа много вода. Освен това съдържа витамини С и К, които имат благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, както и фосфор, който подпомага нормалния метаболизъм.

Лекар: Хората, които не ядат това, изглеждат с 20 години по-млади
Друга „суперхрана“ е тиквата, включително и нейните семки. Те са с по-ниско съдържание на калории от ядрата на семената, но също така са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини. Тиквеното семе се използва като лек, който намалява холестерола и защитава черния дроб.

Следващият продукт в списъка е червената риба. Тя е богата на омега-3. Но също така съдържа голямо количество витамин D, който е отговорен за метаболитните процеси. Освен това съдържа йод и бром, които нормализират работата на щитовидната жлеза.
Според лекаря, чесънът е друга суперхрана. Може да се консумира както пресен, така и сух. Чесънът е отлично антивирусно, антибактериално „лекарство“. Подобрява състоянието на кожата, имунитета и сърдечно-съдовата система.

Проверка по рама

Лекар: Яжте всеки ден поне един от тези плодове, за да забавите стареенето
Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ