13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

„Trainfall“ в САЩ: Още един влак от 70 вагона с химикали дерайлира в Северна Дакота

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Влак на Canadian Pacific дерайлира на около пет минути югоизточно от Уиндмиър в окръг Ричленд, се казва в изявление на компанията. Не се съобщава за жертви. Длъжностни лица казаха, че 31 от 70-те вагона са дерайлирали, като някои от тях са превозвали опасни материали, а аварийните екипи са открили изтичане на течен асфалт. Не е имало пожари вследствие на дерайлирането, уточнява Fox News. Според Canadian Pacific няма заплаха за обществената безопасност, „защото няма водни пътища в близост до местопроизшествието и няма нужда от евакуация“.

Експертите по опасни материали продължават да оценяват местопроизшествието и да работят с лицата, които първи реагират. Екипите изчакват студеното време, за да втвърдят изтеклите материали, които се очаква да желират, съобщи WZFG, позовавайки се на официални лица.

Този инцидент бележи последното дерайлиране на влак в Съединените щати. Притесненията относно влошаването и състоянието на железопътните линии остават големи след голям инцидент в Източна Палестина, Охайо, в началото на февруари, съобщи Асошиейтед прес. Тогава около 50 вагона дерайлираха, което доведе до разлив на опасни материали и принудителна евакуация на жителите. Пет вагона на товарен влак дерайлираха в Масачузетс в четвъртък, но според властите не се превозваха опасни материали и няма съобщения за жертви.

В неделя два вагона на влака Canadian Pacific дерайлираха в предградие на Чикаго. Едната кола е превозвала жито, а другата е била празна, съобщи FOX32 Chicago, позовавайки се на официални лица.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ