8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

Учен: Тези видове алкохол унищожават черния дроб, стомаха и червата

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кои алкохоли са най-вредни за вашето здраве?
Известно е обаче също, че някои от алкохолите имат определени предимства, благоприятстващи здравето. Например червеното вино може да има положителен ефект върху сърцето и кръвоносната система. От друга страна, е установено, че бирата съдържа антиоксиданти, които подпомагат отстраняването на свободните радикали.

Погрешно е обаче схващането, че пиенето на тези напитки може да бъде полезно за вашето здраве. Във всички видове алкохол се съдържа и етанол, който не само е вреден за черния дроб, но и предизвиква пристрастяване.
Лекар: Този алкохол разяжда черния дроб след няколко глътки

Алкохол – последици от консумацията му
Една чаша вино или една бира не би трябвало да предизвикат дегенерация на вътрешните органи, но редовната употреба на етанол може да доведе до заболявания като омазняване и възпаление на черния дроб, фиброза и дори цироза.

Проверка по рама

Храносмилателната система на често пиещия алкохол може да реагира с язви, проблеми с храносмилането, гадене и рефлукс. Алкохолът снабдява организма с празни калории, което се изразява в повишен риск от увеличаване на теглото.
Най-вредните алкохоли

Консумацията на денатуриран алкохол, разбира се, е смъртоносно вредна комбинация. Това е течност, която, въпреки че може да опиянява като другите алкохоли, не е създадена за консумация от хранителната промишленост. Същото важи и за чистия спирт.

Разбира се, алкохолът от несигурни източници също е вреден. Може да се случи така, че вместо етанол, той да е метанол, което може да доведе до сериозни усложнения, трайно увреждане на здравето и дори смърт.
Учени: Хората, които пият алкохол, задължително трябва да ядат този плод

Други спиртни напитки, дори тези, които са законно на пазара, също са изключително вредни. Сред тях са уискито, бурнусът, абсентът, водката, конякът и сливовата ракия. Белите и червените вина и бирата, поради по-ниското си съдържание на етанол, могат да се считат за потенциално по-малко опасни за здравето.

Магазин за Акумулатори

Много фатални за сърцето и кръвоносната система са напитките на основата на водка с енергийни напитки или дори популярната водка с кола, която хората толкова много обичат. Взаимодействието на кофеина и етанола може да доведе до инфаркт или други застрашаващи здравето усложнения, като например високо кръвно налягане.
Всеки алкохол, изпит на празен стомах, също е вреден. Също така не трябва да смесвате няколко вида алкохол в един ден. Напитките, състоящи се от водка със сладък сок, също са нездравословни, както и бирата със сок – рязкото покачване на нивата на кръвната захар може да завърши с още по-рязкото ѝ падане, което в контекста на дехидратирания от алкохола организъм може да бъде опасно за здравето и живота.

Въпреки че има и различни начини за лечение на махмурлук, струва си да вземете присърце потенциалните опасности от алкохола и вместо да лекувате последиците от консумацията му, е по-добре просто да отстраните причината. Със сигурност можете да се забавлявате чудесно и без да пиете големи количества алкохол, а в резултат на това черният дроб, стомахът и червата ви със сигурност ще извлекат редица ползи за здравето ви.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ