12.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Учени: Едва ли предполагате, че дълголетието зависи от този орган

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Изглежда, че целият ни живот зависи от сърцето, но водещите световни геронтолози твърдят, че друг орган влияе пряко върху продължителността на живота и дълголетието.

Органът, който е отговорен за дълголетието

Американски учени стигат до извода, че общото здравословно състояние на човек зависи от микроорганизмите в червата ни и често именно то определя продължителността на живота.
Това означава, че броят на вредните микроорганизми в червата не трябва да надвишава нормата. В противен случай микрофлората ще се наруши и това ще доведе до негативни последствия.

Яжте тази салата 3 дни и ще пречистите червата и кръвта си от всичко излишно
По-специално, чревната дисфункция води до метаболитен синдром, който става все по-често срещан през 21 век. Геронтолозите считат, че тя започва в червата поради дисбаланс на добри и лоши бактерии. Синдромът води до хипертония, диабет, затлъстяване и кръвни съсиреци.

Интересното е, че около 70% от ресурсите на имунната система зависят от състоянието на червата. Повечето от имунните клетки в червата се борят с вируси и патогенни бактерии.
Така че, ако чревната микрофлора е нарушена, тези клетки са твърде „заети“ да се борят с вредните бактерии в червата и не могат напълно да устоят на „атакуващите“ външни агенти. В резултат на това тялото все по-трудно успява да се справи с проблемите.

Проверка по рама

Яжте по 1 лъжица от това и само за 1 седмица ще отслабнете с 4 кг и ще пречистите червата си
Нарушената чревна микрофлора води и до различни видове хранителни алергии, главоболие и мигрена, както и до нарушения на съня, депресивни състояния и намалена работоспособност. Това се случва, когато нивото на серотонин, 80% от който се произвежда в дебелото черво, намалява, според изданието The Health Site.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ