17.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Учени: Това е най-евтиният зеленчук, който сваля кръвната захар за минути

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Правилно структурираната диета помага за предотвратяване на опасните последици от диабет тип 2 – за профилактика на високата кръвна захар е полезно да се яде един евтин зеленчук, твърдят учените.
Диабет тип 2 се развива, когато тялото не произвежда достатъчно инсулин или клетките на тялото не реагират адекватно на този хормон. Инсулинът контролира навлизането на глюкозата в клетките и след това ги обработва за енергия. Този тип диабет е най-честата форма на заболяването, представляваща до 90 процента от случаите.

Може ли да се яде боб при диабет – ето какво разкриха учени
Счита се, че диабет тип 2 е по-лесен за лечение и спазването на специфична диета е един от най-ефективните начини за избягване на проблемите, които може да причини високата кръвна захар. Спазвайки диета с ниско съдържание на въглехидрати като цяло, диабетиците с диабет тип 2 могат доста успешно да поддържат стабилно ниво на захарта, без да позволяват колебанията му.

Зеленчукът, който сваля кръвната захар за минути 

Според проучване на учени от университета в Гезира, лукът може да е една от най-ефективните храни за понижаване на кръвната захар. В хода на експеримента те доказват, че редовната консумация на лук като част от диета с ниско съдържание на въглехидрати води до значително намаляване на нивата на кръвната захар.
На свой ред експертите от СЗО, изучавайки причините за ниската заболеваемост от диабет сред жителите на Пакистан, стигат до извода, че тази особеност е свързана с традиционно честата консумация на лук. Статистически възрастните пакистанци ядат около две глави лук дневно.

Проверка по рама

Вижте пъпа си и ще разберете дали имате диабет
Суровият лук е противопоказан при наличието на гастрит, пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника. Не само пресният, но и подложеният на термична обработка трябва да се изключи от диетата, ако е претърпяна операция на стомашно-чревния тракт. Освен това този зеленчук не е подходящ за страдащи от алергии.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ