България

Удар на Новините Днес: Бившият шеф на „Левски” Иво Тонев набирал фирми за грабежа „Хемус” срещу 10% „бонус”, аверът на Бойко инвестира пачките в Гърция

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бившият служител на НАП, задържан за източването на 60 милиона лева от АМ „Хемус” – Борислав Колев, се оказа изключително близък с партенката на Бойко – бившия шеф на „Левски” Иво Тонев. Според източник на Новините Днес това е човекът, набирал фирми, които да въртят крадливите схеми на ГЕРБ по магистрала „Хемус” срещу 10% „бакшиш” от печалбата.

Куриерът с 60 млн. в чували от „Хемус” ПРОПЯ – Борислав Колев работил в софийския НАП, отдел „Ревизии”

За Тонев пък от години е известно, че минава за един от най-близките хора на Бойко Борисов и че целият му бизнес просперитет (основно в „строителството”) се дължи единствено и само на дружбата му с Мутрата.

Невзрачният иначе бивш общинар от ГЕРБ Иво Тонев за няколко години стана милионер

Както Новините Днес вече писа, че роденият през 1979 г. Борислав Колев, който е бивш старши инспектор по приходите от НАП в отдел „Ревизии”, е един от куриерите на Бойко Борисов, мъкнал чували с пари, източени на каса в „Асет банк” от „мулета” – често неграмотни цигани.

Проверка по рама

Само в Новините Днес: Първи арестуван за грабежа „Хемус”! Бившият данъчен Борислав предавал чувалите с пари към Бойко и компания

Борислав Колев има брат близнак – Иво, и двамата са футболни съдии, но в момента са разследвани за грабежа „Хемус”, като Боби е в ареста за 72 часа.

Иво и Борислав Колеви вече са следствени за пладнешкия обир на магистрала „Хемус“

В този „бизнес” ги въвел бившият международен съдия Антон Генов. Според нашите агенти именно покрай футболното съдийство Борислав Колев завързал близкото си познанство с Иво Тонев, за когото отдавна е известно, че минава за един от най-близките приятели на тартора на гербопитеците, пише big5.bg.

В държавата на ГЕРБ: Бедняк изтегли в чували 18 млн. от АМ „Хемус” и… умря от Covid (ПРОДЪЛЖЕНИЕ)

Впрочем, и до днес не е известно как посредственият бивш общински съветник от шайката в София Иво Тонев само в рамките на няколко години успя да стане крупен милионер. От медийни публикации научихме, че тарикатът прекарал почти цялото лято на полуостров Касандра в Гърция.

Същите публикации разказват още, че Тонев пирувал само най-скъпите заведения на Касандра, и то в компанията на друг любим олигарх на Бойко Борисов – млечния бос и лапач на субсидии Димитър Зоров, бивш съученик на Баце от школата в Симеоново, гушнал над 10 милиона от фонд „Земеделие” с изпитаните хватки на шайката.

Магазин за Акумулатори

Ромски бос: 25 млн. за „Хемус” са подписани от нашите глупаци, но други са взели парите в чували (Тома Томов за аферата #Магистралгейт)

Оказа се, че Иво Тонев вече дори инвестира откраднатите покрай Баце милиони в съседка Гърция. Бившият шеф на „Левски” бил основен инвеститор и акционер в една от най-известните и елитни ресторантьорски марки в Северна Гърция. Става дума за бизнес чрез франчайзинг и веригата „Критикос”.

Първоначално „Критикос” е изцяло на гръцка марка, като отваря първия си ресторант в курортното селце Уранополис, намиращо се на третия ръкав на полуостров Халкидики.

Ром изнесъл в чувал 13 милиона от „Хемус”, лидер в ДПС дръпнал „само” 12 млн. лева (СКАНДАЛНИ ФАКТИ)

По-късно гръцките му собственици отварят втори ресторант, този път в тузарския квартал „Панорама” в Солун. Оттук нататък, най-вероятно чрез франчайзинг, Иво Тонев от своя страна пък отваря още 2 ресторанта на същия бранд, като последният такъв бе открит миналата година и се намира на крайбрежната улица „Никис авеню” точно срещу пристанището на Солун.

Крадливите номера на бившия собственик на „Левски” обаче не минат – Иво Тонев попадна в списъка на глобалния закон за борба с корупцията „Магнитски”.

Негова фирма, в която той и съпругата му Станимира са в борда на директорите, също е влязла в черния списък на лицата, които попадат в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (американската Служба за контрол на чуждестранните активи).

Материалът Удар на Новините Днес: Бившият шеф на „Левски” Иво Тонев набирал фирми за грабежа „Хемус” срещу 10% „бонус”, аверът на Бойко инвестира пачките в Гърция е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button