16.2 C
София
понеделник, май 20, 2024

Успешни начини да премахнете миризмата на тютюн от дрехите

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не е толкова лесно да премахнете миризмата на цигари, която идва от дрехите. Ще бъде достатъчно да стоите близо до някой, който пуши, и всичките ви дрехи ще се вмиришат. Но има няколко възможни начина да се справите с тази задача.

Проветряване

Благодарение на редовното проветряване можете да се отървете от аромата на тютюн от целия гардероб. Просто трябва да извадите всички неща за няколко часа навън или да ги окачите на балкона. Препоръчително е да окачите кърпа до тях – тя ще абсорбира всички миризми.

Пране

Ако дрехите не миришат много, можете да ги изперете. Но първо трябва да ги накиснете за няколко часа в препарат.

Сода и оцет

Проверка по рама

Добавете сода за хляб и оцет в равни пропорции към пералнята и настройте машината на най-високата температура. След час добавете праха и задайте нормален режим на пране.

7 тайни за пране на бели дрехи, за да не пожълтяват

Амоняк

Добавете 2 с. л.амоняк към топла вода и поставете дрехите там за половин час. След това трябва да ги изперете в пералнята.

Портокалови кори

Този метод е ефективен за черни неща. За да се случи това, нужно е само да сложите портокаловата кора в машината и да добавите препарат.

Магазин за Акумулатори

Ароматерапия

За да убиете неприятната миризма на цигари, ще ви трябва различен, по-силен и приятен аромат. Първо нещата се почистват с четка, след което се слага в кутия с кафе на зърна и се оставят за няколко часа.

Използване на прахосмукачка

Прахосмукачката ще помогне за намаляване на миризмата на цигари от дрехите. За да направите това, просто трябва да минете дрехата с прахосмукачка. Този метод е най-подходящ за връхни дрехи.

Не го правете отново: Пет грешки при прането, които съсипват дрехите и вашата пералня

Народни средства за премахване на миризмата на тютюн от дрехите

Сода

Чрез добавяне на сода в пералнята при пране ще бъде възможно да се отървете от всяка миризма, която дрехите са поели. Има и друг начин: просто трябва да наръсите всички неща със сода и да ги оставите така за няколко часа. След известно време трябва да изтръскате всичко и да проветрите дрехите.

Оцет

Този инструмент се използва за продукти, изработени от кожа. Просто трябва леко да навлажнете парцал с оцет и да избършете всичко с него и след това да проветрите добре.

Мента

Ментата трябва да се постави в джобове и да се носи през цялото време. В този случай нещата няма да абсорбират никакви аромати. Ментата може да убие всяка неприятна миризма.

Пара

Уредът за пара ще премахне всяка миризма от нещата. За тази цел озонаторът на въздуха е много подходящ.

Ако е възможно, най-добре е да дадете нещата на химическо чистене. Там експерти ще почистят дрехите със специални инструменти. Препоръчително е да дарите връхните дрехи, особено тези от естествена кожа.

За да не поемат нещата от миризмата на цигарения дим, трябва да ги наблюдавате и да се опитате да не посещавате места, където се пуши. Пушачите не трябва да носят цигари в джоба си, защото след това нещата ще миришат още повече. За да предотвратите миризмата на цигари по дрехите, започнете да ги перете по-често.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ