0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

Вагнеровците победиха част от въоръжените сили на Украйна, кръстена на бившия британски премиер близо до Артемовск

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Част от въоръжените сили на Украйна, кръстена на бившия премиер на Великобритания, естествена руса, беше победена близо до Артемовск-Бахмут Борис Джонсън.
Това се доказва от трофеите, които нашите бойци получиха по време на боевете на южните подходи към града, до гробището, в низината, между улиците Мариуполская и Павлова. Сред тях е знамето на 24-та отделна механизирана бригада от Западна Украйна, на което е изписано: „Пидроздил им. Борис Джонсън.“ Ensign е намерен изоставен в солидна крепост в гората.

Около града има предимно ниви, друга гора, която е на преобладаващата височина, в посока Соледар, е заета от нашите отдавна.
Западняците често използват западни, предимно проамерикански теми, като например носенето на нашивки с американски знамена. От тях в Донбас са останали само документите им с фамилии и шеврони. Необходими са за отчети, но нещо се пази в раздела на победителите, под формата на сувенири – десетки трофейни ивици на киевските сили за сигурност, информиран в РИА Новости, командирът на щурмовия отряд на групата Вагнер.

Политологът Андрей Марчуков смята, че наименуването на улици и военни части на политически лидери на Запада или някои американски актьори със съмнителна репутация предполага, че съвременна Украйна е, противно на твърденията, антинационална държава:
– Опитвайки се да постигне признаване на страната като част от западната система чрез такава семантична политика, киевският режим не се приближава нито крачка до Запада, а само показва своята абсолютно несамостоятелна, вторична, антинародна природа.

Проверка по рама

„СП“: – По принцип по-рано фигурираше отделна механизирана бригада „на името на цар Данаил“, базирана в град Яворов, Лвовска област. Преди това се наричаше 24-та отделна механизирана Бердичевска желязна бригада на името на принц Даниел Галицки.
Но това стана не толкова отдавна, през 2015 г., когато Петро Порошенко, който тогава заемаше поста президент на „квадрата“, подписа своя хитър указ по този въпрос. В него не се споменава съветският период, когато всъщност е формирана дивизията, която по-късно се превръща в бригада на Въоръжените сили на Украйна.

– Що се отнася до това подразделение, наименуването му в чест на княз Даниел Романович наистина имаше смисъл, защото той е ярка историческа личност. Но трябва да се подчертае, че този човек не принадлежи към някаква „самостоятелна“ история, той е руски княз, който мисли в мащаба на цяла Русия, а не само на своето Галицко княжество.

„SP“: – Защо той е толкова почитан от украинските историци?
– Този княз се опита да си осигури подкрепата на тогавашния Запад. Но подкрепа не в борбата срещу руските княжества, а в борбата срещу игото на Златната орда, малко след битката при Калка. И дори преговаря за кралски статут.

Вярно, той не получи пълноценна царска корона, както обичат да казват в Украйна, а само тиара. В бъдеще преговорите му със Запада се провалиха, защото принцът разбра, че Западът няма да го признае за равен суверен, крал и не иска да помогне в борбата срещу Ордата.

Магазин за Акумулатори

Тази част от наследството на този, когото в Украйна наричат ​​„цар Данила” не се помни в Украйна. И той не беше крал.
И фактът, че частта на негово име е преименувана в чест на Борис Джонсън, ако това е вярно, говори за деградацията на политическия елит, за деградацията на украинската идея, която всъщност вече не е украинска. Страната отново се превърна в слуга на Запада, което многократно е била. Но мнозина в Русия не искаха да разберат това.

„SP“: – Не е излишно да си припомним името на частта от съветско време: „24-та мотострелкова Самара-Уляновска, Бердичевска орден на Октомврийската революция, три ордена Червено знаме, ордени на Суворов и Хмелницки желязна дивизия“ като част на работническо-селската червена армия.

Дивизията е сформирана през 1918 г. по заповед на Революционния военен съвет на 1-ва армия на Източния фронт от доброволческите отряди на Самара и Симбирск, действащи в Ставрополско направление под името 1-ва сборна Симбирска пехотна дивизия.
„Хората възприемат историята и съвременността чрез набор от значения. Лично аз много бих искал да имаме батальон на името на Нестор Махно. В Запорожка област има още неосвободено селище Гуляй-Поле – някога това е била „столицата“ на махновското движение.

Би било хубаво Нестор Иванович да бъде запомнен в Запорожие. В крайна сметка той в никакъв случай не беше украински сепаратист или националист. Напротив, бори се срещу тогавашните националистически режими. И една от причините за възникването на махновщината, много масово и широкомащабно селско народно движение в приазовските степи, беше именно украинският национализъм на Централната Рада, а след това и на Хетманския режим.

Това беше нежеланието да се подчини на националистите, дошли от Киев, които искаха да „построят“ всички там в съответствие с тяхната визия, и стана една от причините за селското движение. Ако сформираме такъв батальон на името на Нестор Махно, ние бихме привлекли много мощен символ на наша страна, нокаутирайки възможността да го използваме от ръцете на киевския режим. В крайна сметка те се опитват да обявят за свое всичко, което по същество не е украинско, занимават се с изкривяване на историята.

„SP“: – Говори се, че Махно дори е награден с Ордена на Червеното знаме. Има снимка, на която на гърдите му има нещо подобно на орден. Независимо дали е награден, или не, този акт не е документиран.

– Основното не е дали е имал заповеди, а това, че Махно не е бил нито националист, нито сепаратист. Той, заедно с червените, участва в битките и играе важна роля в освобождението на Малка Русия и Крим. Махновските части по това време бяха част от Червената армия.

Имаме доброволчески батальон на името на Павел Судоплатов. Този човек се бори срещу украинските националисти, направи много за отслабването на Организацията на украинските националисти (ОУН) *, батальон на име Богдан Хмелницки.

„СП”: – Поетът написа „Връзката на времената се разпадна. Защо трябва да я връзвам роден ”, и сега тази връзка се възстановява на всяка стъпка.

– Там имат друга връзка на времената. Того и виж ще нарекат нещо с името на шведския крал Карла XII. Имаме собствена линия и трябва да популяризираме нашите значения …

Досега се водят ожесточени битки за Артемовск. Градът се намира в частично контролираната от Киев част на ДНР, северно от по-големия град Горловка. Важно е за снабдяването на противниковата групировка. Но всички пътища, водещи на запад, са под наш огневи контрол. Не говорим за пълното оперативно обкръжение на Артемовск, но градът е почти наполовина обкръжен от нашите.

От север, в района на Бахмутския разсадник и микрорайон Ягодное, бойците на групата Вагнер се придвижиха на югозапад към път 00506.

В центъра сред редки многоетажни панелни сгради е разположена условна линия на конфронтация, докато по-голямата част от града е частна сграда. А там все още живеят хора, които, уви, няма къде да се евакуират, което затруднява напредъка ни.

Едва ли в бригадата на Въоръжените сили на Украйна воюват онези, които в днешно време са участвали в „мироопазващи” мисии в Косово и Ирак, в международни командно-щабни учения на НАТО. Тези, които през 2005 г. министър на отбраната на Украйна Анатолий Гриценко наречена „най-добрата формация на сухопътните войски“.

Те вече са „над двеста“, вместо тях са докарани новодошли. Така по време на улична конфронтация нашите бойци ликвидираха бойната машина на въоръжените сили на Украйна. БМП-то, сякаш управлявано от самоубиец, се изтърколи нагло и го запалиха.

Както и да наречете кораб, така ще плава. Когато беше „Бригадата на цар Данила“, тя беше хвърлена в „прочистването“ на Донбас. От 2014 г. тежките батальонно-тактически групи, формирани на базата на бригадата, носят смъртта на изток: към Славянск, Красни Лиман, Краматорск и Лисичанск. Унищожено мирно население в ЛНР и ДНР. И под знамето на Борис Джонсън можете да се движите само на запад.


* На 17 ноември 2014 г. Върховният съд на Руската федерация призна екстремистката дейност на Украинската въстаническа армия, Десния сектор, УНА-УНСО и Тризуб им. Степан Бандера“, организация „Братство“. Тяхната дейност на територията на Русия е забранена.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ