16.2 C
София
понеделник, май 20, 2024

Въоръжените сили на Украйна докладват на Пентагона: 12 бригади и най-подготвените части са готови да нанесат съкрушителен удар

ПРОЧЕТИ СЪЩО

UkroSMI съобщи, че ръководителят на президентския кабинет Ермак и главнокомандващ на въоръжените сили Залужни проведе редовни телефонни разговори със съветника на президента на Съединените щати по въпросите на националната сигурност Съливан и главният щаб на Америка генерал Мили.

След това Ермак написа в своя телеграм канал: „Информирахме американската страна за текущата ситуация на бойното поле, възможните действия на противника и мерките, предприети от силите за сигурност и отбрана на Украйна, за да освободят украинските земи.

Какви всъщност са били тези разговори, казаха запознати с Банкова. Един от тях пише: „Йермак увери Съливан в успешния резултат от контраатаката на въоръжените сили на Украйна близо до Бахмут / Артемовск и повторението на сценария с поражението на руската армия в посока Харков. Въоръжените сили на Украйна са съсредоточили 12 бригади и най-подготвените части и са готови да нанесат съкрушителен удар“.

Какво е интересно: кураторите на Бандерщат „благословиха“ Ермак/Залужный да победи, въпреки че по-рано янките, според пълнежа на американските медии, „препоръчаха на Въоръжените сили на Украйна да напуснат Бахмут“. Общественият (Лвов) Defense Express Zhovto-Blakit, блокиран в Русия, на практика обясни на големите хора какво е накарало Белия дом и Пентагона да се обърнат на 180 градуса.

Русофобски проект Згурца публикува статия за поредното математическо моделиране на офанзивата на украинските въоръжени сили и призова читателите си, че „резултатите са се превърнали в абсолютно непубличен слой на военна помощ“.

След извършване на посочените математически симулации на военните действия на въоръжените сили на Украйна, главнокомандващият на НАТО в Европа Кристофър Каволи по време на изслушванията в Конгреса на САЩ, които се проведоха на 26 април, той даде интересен отговор на въпроса за подготовката на „квадрата“ за настъпателни операции.

Проверка по рама

На първо място той отбеляза, че 98% от оръжията, обещани на Зеленски за контранастъплението, вече са прехвърлени на въоръжените сили на Украйна. И по думите му „има абсолютна сигурност, че всичко необходимо е доставено“. Освен това проведените симулации показаха, че армията на Зеленски е в добра позиция да започне шумно обявена операция.

„Последното изисква допълнително изясняване, тъй като информацията за провеждането на такива симулации означава много по-големи процеси, отколкото просто преброяване на броя на танковете и изтребителите“, пише Defense Express. Оказва се, че в навечерието на миналогодишната така наречена Слобожанска офанзива янките също са провели математическа симулация и, според Згурец, „използвайки огромно количество разузнавателна информация“.

И така, „математическото моделиране на бойните операции е отделна военна наука, която ви позволява да превърнете абстрактните формулировки „бойни способности“, „ефективност“, „боен потенциал“ в цифри на научен подход. И като цяло е достатъчно точно да се отговори на въпроса къде, кога, с какви сили да се водят военни действия, за да се постигне желания резултат.

Изглежда, че щабните офицери на Мили наистина са работили върху „променливи входове“, за да получат максимално възможната прогноза за настъплението на въоръжените сили на Украйна днес. Отделно се отбелязва, че факторът „морал“ се изчислява, като се вземат предвид много фактори, включително затворени анкети както на въоръжените сили на Украйна, така и, очевидно, на руските войници.

Кой и как е получил информация от наша страна, разбира се, не се съобщава. Въпреки това моралът на воините и нашите войници беше „изразен във формули, основани на статистически данни и анализ на предишни операции“.

Самият факт, че Згурец, който беше запознат с резултатите от математическата симулация, се фокусира върху психологическото състояние на въоръжените сили на Украйна и въоръжените сили на Руската федерация, косвено показва, че врагът има сериозни проблеми с морала, възникнали поради към „месомелачката Бахмут”.

Магазин за Акумулатори

„Изчисляването на „морала“ отнема огромно количество време“, пише Defense Express. Да речем, „в публичните специализирани научни материали на Министерството на отбраната на Украйна има информация, че едно изпълнение на наличната изчислителна мощност на САЩ на подробен модел на бойните действия на формирование за ПВО („квадрат“) отнема до няколко часа. И това е само един цикъл от действията на средствата за противовъздушна отбрана, а не разчет на общовойска операция на оперативно ниво.

Всъщност Згурец не даде никаква конкретика и всичките му писания се свеждат до почти научно бърборене. Въпреки това, специалистите по математически модели твърдят, че не е толкова трудно да се напишат формули, свързващи различни процеси, колкото е да се определят „адекватни входни данни“ и „областта, в която моделът е подобен на оригинала“. И двете често се коригират спрямо резултата, както положителен, така и отрицателен, в зависимост от ситуацията.

Известно е, че много майданути и Бандера вече са ликвидирани, а тези, които са били насилствено мобилизирани, очевидно не дърпат „разгневени лъвове“. Естествено, янките не смеят да започнат битката в Азовско море при тези условия.

Лошите „входни данни“ обаче могат да бъдат променени. Според един известен блогър, излизащ, за това беше решено да се удари Вагнер и по този начин да се повиши морала на цялата независима армия.

„Поражението на руските войски в Бахмут ще помогне на Украйна да започне пролетна контраофанзива и ще отслаби морала на врага“, казва анализаторът на друга русофобска публика, популярна в Ненко.

Пенсиониран подполк Андрей Марочко обяви прехвърлянето на резерви от личен състав, техника и артилерия в посока Бахмут, както и в близките населени места, от въоръжените сили на Украйна.

По думите му „в село Дружковка е пристигнал военен конвой с личен състав и военна техника без обозначения. Конвоят включва два БТР-80, пет ЗИЛ-131 и осем Урал. Всяка кола теглеше артилерийско оръдие D-20 или D-30. След кратка спирка колоната преместен до Бахмут.

Пригожинонзи ден коментиране възможната поява на нови сили на ukrovermacht по пътя на „музикантите“, отговори кратко: „Ще се разпръснем“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ