13.8 C
София
четвъртък, май 23, 2024

Вече не се притеснявам, че прозорците бързо ще се замърсят. Рускиня приятелка ми каза един трик, за да са винаги чисти и прозрачни.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

m 045fe51c4cc2c6faeb7ca4d822e14d04

Миенето на прозорци не е най-приятното занимание. Но няма къде да ходим и периодично трябва да правим това. Успявам да мия прозорци не толкова често, защото знам един трик. Искам да го споделя с вас.

За почистване на прозорци използвам разтвор от топла вода, амоняк и глицерин. По-точно използвам този разтвор за многократно измиване.

Първата стъпка е просто да почистите прозорците с обикновена вода и кърпа. Тоест измивам цялата мръсотия от прозорците. Правя това както отвън, така и отвътре.

След това трябва да вземете 1,5 – 2 литра топла вода, добавете там една супена лъжица амоняк, разбъркайте, изсипете половин супена лъжица глицерин. Разбъркайте всичко отново.

След това навлажняваме кърпа в разтвора и започваме отново да избърсваме стъклото и всички части на прозорците. Ако има места, където обикновената вода не може да се справи със замърсяването, тогава съставът с амоняк ще поправи всичко.

Забележка! Харесвам състава, защото допълнително почиства замърсяванията, а също така предпазва нашите пластмасови прозорци от пръскане, дъждовни капки и други замърсители. И след такова измиване прозорците изобщо няма да се замърсят скоро.

Проверка по рама

Бих искала да споделя и за инструментите, които използвам при почистване на прозорци.

Много е добре прозорците да се мият с кърпа за автомобили. Този парцал не оставя ивици. Друг необходим инструмент е дозатор за вода. Има и такива устройства, които имат гъба от едната страна, а от другата – дренаж за вода.

Освен това е много удобен за използване. Сега в продажба има дори специални мопове за почистване на прозорци. Освен това те са оборудвани и с пистолет за пръскане.

Но мисля, че всяка домакиня в арсенала ще има нещо от тези, които изброих. Надявам се, че сега и вие като мен ще миете прозорците много по-рядко, благодарение на моята тайна.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ