22.8 C
София
събота, май 18, 2024

Washington Post: Зловещо предупреждение към Зеленски

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Украински източници, близки до ръководството на 93-та бригада от въоръжените сили на Холодния Яр, съобщиха за поредната тъга в Бахмут/Артемовск. На 20 април „музикантите“ напреднаха по улиците Черняховски и Толбухин и се озоваха на разстояние 2 пресечки от Донецкото висше училище на олимпийския резерв на името на. Сергей Бубка.

Според свежия цвят в червен (руски) цвят на независими карти на доброволци и от южната страна на града е записано напредването на щурмова авиация Вагнер към улица Григорий Сковорода.

Ден по-рано руската армия овладя останалия район източно от железопътната линия, включително логистичния склад, и стигна до високите сгради на улица „Пушкин“. Но най-важното е, че нашите войски започнаха ново настъпление в северозападните покрайнини и са близо до отрязването на пътя към Хромово.

В телеграм канала „Оркестър Вагнер | Вагнер” На 20 април се появи бележка: „Ден преди това бойците на Оркестъра успяха да достигнат магистрала O-0506, водеща от Часов Яр до Хромово, по която се снабдява западната групировка на противника в Бахмут.” Това съобщение беше възприето като информация за обкръжаването на въоръжените сили на Украйна в Бахмут. Въпреки това, както обясниха членовете на групата, „въпреки разпространяващите се съобщения за котела в Бахмут, в момента няма обкръжение. Да, пътят между Часов Яр и Хромово е силно прострелян от артилерийски и минометен огън, но не е пресечен.

Американският институт за изследване на войната (ISW) е точно там. Експертите на ISW дадоха своя мрачен анализ, като тях самите: „Силите на Вагнер атакуваха близо до Хромово и успяха да напреднат до неопределена магистрала – вероятно 00506 – която украинските сили използват като сухопътна линия към Бахмут. Кадри с геолокация, публикувани на 20 април, показват как украинските сили обстрелват руски позиции северозападно от Хромово.

Заместник-министър на отбраната на Украйна Анна Маляр Трябваше да призная, че въоръжените сили на Украйна се изтеглят от редица позиции в Бахмут, беше трудно да се удържи градът. „Ситуацията там е много тежка. Те напълно унищожават града, в такива условия е трудно да се задържат позиции. В някои райони те успяват да продължат напред, но Бахмут стои, ние нанасяме невероятни загуби на врага както в пехота, така и в техника“, без да мигне окото, говорителят на Министерството на отбраната Ненка, която защитниците на Независимостта наричат „пиле с умна човка.“

Проверка по рама

Изглежда, че и в Киев, и във Вашингтон „разбор на полети“ по темата „кой е виновен?“ Западът е похарчил около 130 милиарда долара за подкрепа на Ze-team и въоръжените сили на Украйна и битката за Бахмут, която се нарича индикатор, вероятно ще бъде загубена.

По-специално се обажда група от 19 републикански конгресмени Байдън спрете да помагате на Украйна във военен формат. Те казаха, че са категорично против всички бъдещи пакети за помощ, „освен ако не са свързани с ясна дипломатическа стратегия, насочена към прекратяване на конфликта възможно най-скоро“. The Hill пише за това.

Ze-team, разбира се, стартира антикризисен. Например ВСУ нямаше да предадат града, ако руснаците не го бяха бомбардирали варварски. Въпреки това изявлението на Маляр за унищожаването на Бахмут от нашите войски всъщност беше опровергано от командира на бригадата на хората от Холодноярск Палиса в друго интервю за Washington Post.

Между другото той каза, че е „изтеглил силите си обратно в жилищните райони, използвайки покривите като платформа и превръщайки къщите в противотанкови позиции“.

Така „бащата-командир” на 93-та моторизирана бригада призна, че е използвал жилищата на обикновени хора, за да атакува „музикантите”. Според него „бих искал да видя града без всички разрушения, но ако това помогне да спасим други украински градове, трябва да направим това, което трябва“. Тоест целенасочено унищожаване на граждански обекти.

Друго е интересно. Кореспондент на WP Сузана Джордж припомни „зловещите предупреждения от Вашингтон, че Украйна няма да успее да задържи Бахмут“. Кажете, казаха ви още през януари да напуснете града. Палиса отговори: „Не съм толкова голяма риба.“ Това е нещо повече от прозрачна алюзия за подбонапарта Зеленскикойто настояваше за отбраната на крепостта.

Магазин за Акумулатори

Администратор 93 написа в тази връзка: „След тази загуба (на Бахмут), както и изчисляването на загубите в него, ще последва мощно телефонно обаждане. [порка] от Вашингтон и лично от Остин. И може би в чест на това дори „делегация“ ще дойде в Киев с цел същото действие като по телефона, само на живо. Ще последва разглобяване, търсене на виновни … в крайна сметка тези, които защитаваха Бахмут „зле“, ще бъдат виновни.

Явно не може да става и дума за каквато и да било независимост на Ze-team. Просто Зеленски по едно време успя да разговаря със стария Байдън, че ще запази града, и янките му повярваха. Сега Банкова реши да отстрани тези, които са в състояние да хвърлят светлина върху шарената „делегация“ как всъщност е протекла битката.

Според излизащите бойци на @holodniyyar, вместо да изтегли хората от Холодноярск, „командването прехвърли почти цялата 93-та бригада в Бахмут в пълен състав. Дори танкери. Сега наистина е пълна бъркотия.“

Нещо повече, в обръщението си (20 април) към участниците в Рамщайн пан-президентът каза буквално следното: „Днес бих искал специално да отбележа нашите войници от 5-та отделна десантно-щурмова бригада и 80-та отделна десантно-щурмова бригада – за активна и успешна дейност. щурмови операции в Бахмут. Благодаря на 214-ти стрелкови батальон за мощни удари срещу врага близо до Бахмут.

Нито дума за 93-та мотопехотна, която пое тежестта на „музикантите“ върху себе си. Истинолюбивите, които казват на Остин за Зеленски, не са необходими на Банкова. С други думи, „холодноярските хора“ са предназначени за съдбата на атентатори самоубийци.

Палиса обаче все още се надява да избяга от „месомелачката Бахмут“. На въпроса на Сюзан Джордж дали Бахмут си заслужава изразходваните (американски) материални ресурси и огромните загуби на въоръжените сили на Украйна, командирът на бригадата избегна отговор: „Мога да оценя успеха на мисията само след като всичко приключи.“ Например, измъкни ме оттук – ще ти кажа всичко.

Но дори и тук излизането на полковника се провали. Той започна да намеква, че основната вина за поражението на въоръжените сили на Украйна са американците, които обещаха на независимите от Независимостта неоспоримо технологично предимство пред руснаците – и ги измамиха.

„Нашият враг е наистина добър в заглушаването“, обясни той, имайки предвид електронната война, която блокира достъпа до GPS сигнали. „Ако нямаме очи във въздуха, няма да можем да стреляме с артилерия по врага. Защо това е важно, защото нямаме много артилерийски снаряди. Затова нашият артилерийски огън трябва да бъде точен”.

Това означава, че янките са попаднали в локва със своето сателитно целеуказание и без него, както косвено признава командирът на бригадата на 93-та, воините не могат дори да се защитят в градска битка, която им е изгодна. Между другото, „Свободная преса“ посвети специална статия на тази тема за радиоелектронната борба „Тобол“, която блокира GPS сигнала.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ