15.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Започна „настъпление“ на въоръжените сили на Украйна? „Борбата за Приазовието ще бъде сериозна“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Председател на движението „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов сутринта на 5 юни той обяви възобновяването на ожесточените боеве в района на Времевския перваз (на кръстовището на Донецка и Запорожка област близо до селата Ривнопол и Времивка), след пълните загуби на въоръжените Силите на Украйна през първия ден от настъплението само в това направление се оценяват на повече от 250 души личен състав, както и 16 танка, 3 бойни машини на пехотата и 21 бронирани машини.
„Противникът хвърли в атака още по-големи сили от вчера, пристъпи към опит за по-мащабен и организиран пробив. Има битка … Изглежда, че зарът е хвърлен и следващите няколко месеца ще изяснят много неща. Борбата ще бъде сериозна, защото има много залог, ”- казва в телеграм канала на политика.

Американските мозъчни тръстове, включително Институтът за изучаване на войната (ISW), съобщават за ограничени успехи на украинските въоръжени сили, наричайки ги „тактически“. Според експертите на ISW „видеозаписи, публикувани на 4 юни, показват, че механизираните украински сили са постигнали ограничен напредък североизточно от Ривнопол“.
Видеото, посочено от института, обаче показва много разбита техника на противника. Съдейки по геолокационните координати (47.800110, 36.720223), колоната на ВСУ успя да навлезе на 5 км дълбоко в нашите позиции, където беше унищожена. Явно защитниците на Независимостта се натъкнаха на подготвените ни позиции.

Според военно-аналитичната общественост ДС (блокирана в Руската федерация), която има славата на сенчестата пресслужба на Генералния щаб, независимите войски предприемат мощни атаки на широк фронт и атакуват руски позиции в редица посоки. Изглежда, че задачата е да поставим силите си на „разтежение“ и да ги лишим от маневриране.
Домашните тъкачи пишат, че на места фронтът може да е прокаран от 500 метра до 3 километра. Вярно е, че ISW постави под въпрос тези твърдения: „По време на писането (в нощта на 5 юни) няма визуално потвърждение за тези успехи.“ Освен това украинските картографи не отразяват „тактически успехи“ на картите си, въпреки че боядисват част от Времевския перваз в сив (ничий) цвят.

Проверка по рама

От наша страна коментарите за битките са много по-притеснителни. И така, командирът на батальон „Восток“ Александър Ходаковски пише: „Шокова група [ВСУ], който сега разработва Новодонецкое, достигна линията на атаката почти незабелязано. Традиционно смазвайки комуникациите, противникът успя да ни постави в трудно положение. Ситуация в развитие.
Проектът Wargonzo също отчита трудно състояние. от информация Семената на Пегов, „Въоръжените сили на Украйна успяха да сформират много по-сериозен бронетанков юмрук (почти всички по модел на НАТО) … Основното направление на удара е селището Новодонецкое … Води се тежка битка. Както писахме по-рано, вчера имаше само първата вълна. Днешното хвърляне очевидно е по-мощно.

За това, че врагът натиска с всички сили, говорят и доклади на руското военно министерство. По-специално, интензивността на конфронтацията се доказва от съобщение че началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ Валери Герасимов през този период е на един от предните командни пунктове в това направление.

Независими източници, които повече или по-малко адекватно описват съотношението на силите на фронта, пишат, че „украинската армия започна серия от атаки и успя първоначално да превземе някои позиции в района на Новодаровка (на запад от 3,5 км от Ровнопол) и Нескучное (източно от 7,4 км от Ровнопол).
След няколкочасови боеве руската армия успя да отблъсне украинските сили, които отчасти се оттеглиха на първоначалните си позиции и отчасти задържаха част от териториите, окупирани на 4 юни по време на настъплението.

Въпреки това, не само на Времевския перваз премина в настъпление ukrovermacht. В Маринка започнаха тежки насрещни битки в очевиден опит на въоръжените сили на Украйна да вземат инициативата в свои ръце. Врагът хвърля „човешки вълни“ по нашите картечници под прикритието на безпилотни самолети-камикадзе.

Магазин за Акумулатори

Като цяло може да се каже, че към обяд на 5 юни противникът няма принципен успех, въпреки отчаяните опити да пробие фронта за сметка на бронирани юмруци и превъзходна жива сила. Във всеки случай, броят на „двестните“ излизащи воини расте геометрично, докато се движим напред. Време е да поговорим за планините от трупове на независими войници, които са осеяни с метри напредък.
Това косвено разпознава публичната ДС. Противоречива информация идва от бойното поле, пише той. По този начин информацията за пълния контрол на Въоръжените сили на Украйна над Новодаровка и Нескучни не е потвърдена, боевете се водят в покрайнините на селата.

В мрежата се появиха и видеоклипове, заснети от голяма височина от руски дронове. Ако имаше незабележимо настъпление на противника към нашите позиции, сега факторът на изненадата беше отвоюван. Особено много защитници на независимостта са съсредоточени в посока на населените места Новодаровка, Ровнопол, както и в участъците Нескучное-Макаровка (южно от Времовка), Левадное-Приютное (югозападно от Времовка). Именно там се развиват основните събития в настоящия период от време.

Фактът, че ukrovermacht търпи огромни загуби, несравними с тактическия напредък, всъщност се признава от информационната платформа на въоръжените сили на Украйна – StratCom, която призовава населението да не „вярва на информацията за унищожената украинска техника, загиналите и затворниците.“
Те казват, че „руските пропагандисти ще разпространяват невярна информация за контранастъплението, неговите направления и загубите на украинската армия. Дори да няма контраофанзива. За целта са подготвени стари видеозаписи и снимки, които показват повредената техника, загинали и затворници. Както и други фалшиви материали.” Но местните хора, поучени от горчив опит, се придържат към правилото: слушайте StratCom на Въоръжените сили на Украйна и правете обратното заключение.

И всъщност на гарите Запорожие, бивш Днепропетровск, Киев няколко пъти на ден пристигат влакове с „тристотни“ въоръжени сили на Украйна, след което колони от линейки с вой се втурват към „лечителите“ (в движение болница , ако не друго), напомняйки на широките маси за цената на авантюристична офанзива на Времевския перваз.

Междувременно „непобедимият“ генерал Сирски обяви пробив на руската армия на украинския фронт на северния фланг. Според него врагът (т.е. въоръжените сили на Руската федерация), възползвайки се от концентрацията на най-опитните пидроздили в Запорожия и Южно-Донецкия сектор, се опитва да развие успех в районите на Новоселовски, Куземовка. , Макеевка, Белогоровка и Оспорван.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ