13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Защо хората се разделят през пролетта?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Психолозите разказаха как пролетта влияе на любовните отношения.По време на адаптацията към новите природни условия психологическите проблеми при хората се влошават и емоционалното им състояние се променя.
Как да не попаднете под влиянието на пролетното обостряне?

Пролетта е прекрасно време, време на любов и ярки емоции. Всеки път с появата на топлината, у мнозина стартира пролетно изостряне на сетивата. Много влюбени просто искат да започнат нов роман и отново да почувстват „пеперуди в стомаха“, забравяйки за верността към половинката си. Психолозите обясняват защо хората се разделят и изневеряват по-често през пролетта.
Най-честите причини за изневяра

Специалистите обясняват, че подобно желание е свързано не само с психологията, но и с общото състояние на тялото ни. Хората, които не полагат грижи за здравето си, изпитват функционални промени, стават по-малко ресурсоемки, по-малко устойчиви на стрес. Освен това намаляват не само сексуалните възможности, но и мотивацията и представянето. И дори появата на ярки слънчеви лъчи не променя ситуацията. Психологът отбелязва, че на фона на адаптирането към новите климатични условия психологическите проблеми започват да се влошават при хората.
„И е много трудно човек да поддържа и съхранява достойни междуличностни отношения, това изисква много душевни усилия, а до началото на летния период остават много малко от тях. Затова през пролетта се увеличава броят на разделите и разводите, младежите изпитват така наречените биопсихосоциални проблеми.

Проверка по рама

Неща, които трябва да направите, преди да простите изневяра
Човекът е биопсихосоциален модел, който също е надарен с духовност. А когато психиката е в разклатено състояние, най-много страда душата. Хората спират да ценят дори онези връзки, които са градени с години.

Психолозите са на мнение, че най-добрата рецепта за щастие в този случай е да се проследят негативните промени във влошаването на емоционалното състояние. И също така се опитайте да се дистанцирате един от друг за известно време, така че състоянието на страст да не доведе до сериозно влошаване на отношенията. Особено ако първоначално отношенията са били нестабилни и крехки.
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ