28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Защо НИКОГА да не се отказваме от хляба?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Обикновено, ако човек реши да отслабва, първото нещо, което премахва от менюто си, това е хлябът. Специалистите са категорични, че една от най-големите грешки е да се лишим изцяло от консумацията на хляб, тъй като този продукт е много ценен за организма ни.

В хляба се съдържат ценни растителни белтъчини, които пък съдържат незаменими аминокиселини. Освен това тестеният продукт е богат на витамини от групата В.

От хляба можем да си набавим още редица други минерални вещества като: калий, калций, натрий, фосфор, желязо и други. Разбира се, тук не става въпрос за белия хляб, а пълнозърнест или печива от покълнали зърна.

Няма да изхвърляте хляб през лятото, ако направите това

Хората, които рязко решават да премахнат хляба от менюто си, веднага усещат раздразнителност и избухливост. Много вероятно е да изпаднат в депресия. Това се дължи най-вече на липсата на витамин В, който е в големи количества в хляба.

Именно този витамин е обвързан с функциите на нервната система и ни защитава от стреса.

Проверка по рама
Как да изберете най-здравословния вид хляб?

Ориентирането в магазина може да се окаже трудна задача, като се има предвид разнообразните видове хляб. Ето защо съставихме това ръков…

Това обаче съвсем не е единствената нежелана последица след прекратяване консумацията на хляб. Много вероятно е да се появят проблеми със стомаха, понеже в хляба се съдържат влакнини.

Заради съдържанието на полезни аминокиселини, липсата на хляб в менюто може да доведе до влошаване състоянието на кожата.

В никакъв случай не ви съветваме да консумирате бял хляб, защото той категорично няма да ви направи добра услуга. Постарайте се да похапвате единствено пълнозърнест хляб или такъв с покълнали зърна.

Магазин за Акумулатори

Надяваме се да сме ви били полезни и следващия път, в който се замислите дали да се лишите напълно от вкусното печиво, си спомнете за написаното в днешната статия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Белият дроб ще Ви благодари – тези храни са изключително полезни за него

Лекар: Спрете да пиете кафе, ако усещате тези неприятни симптоми

Здравословен заместител на кафето, подобрява концентрацията и паметта

Лекар: Куркумата е противопоказна за тези хора

За какво сигнализират белите ивици по пилешките гърди? Всеки трябва да знае това

Защо незабавно да спрем сутрешното кафе?

Защо НЕ трябва да пием кафе, когато е студено? Отговорът ще ви изненада!

Лекар: Тези храни ще ви дадат страхотен прилив на енергия

Винаги слагайте това в кутията с мляко, след като я отворите

Защо не трябва да прекаляваме с пиенето на прясно мляко?

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ