15.7 C
София
петък, юни 2, 2023

Засяване на репички: Стъпка по стъпка

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Репичките са едногодишен кореноплоден зеленчук от семейство Brassicaceae или зелеви, което включва броколи, зеле, карфиол, къдраво зеле, зеле и, както подсказва името, хрян. Може да консумирате цялото растение, от корена до листата, като може да се яде сготвено или сурово.
Този зеленчук е много полезен за цялостното здраве, редуцира инфекциите на уринарния тракт, полезен е за черния дроб, сърцето, кръвното налягане и много други.

Репичките са много лесни за отглеждане, като семената могат да се засаждат както през пролетта, така и през есента, но сеитбата трябва да бъде спряна, когато настъпят високи температури.
Репичките узряват много бързо, така че може да ги засеете навсякъде, където имате празно място, или да засеете между редовете на други зеленчуци.

Засяване на ПРАЗ в градината: Няма как да пропуснете
Засаждане на репички

Репичките имат нужда от пълно слънце – поне 6 часа слънчева светлина на ден. Ако репичките са засадени на твърде много сянка или там, където са засенчени от други растения, ще вложат цялата си енергия в производството на по-големи листа.

Проверка по рама

Трябва добре да обработите почвата преди сеитба, като отстраните всички камъни. Ако почвата е глинеста, смесете малко органична материя, за да разхлабите и подобрите дренажа. Корените не растат добре в уплатнена почва.
Кога да засадите репички?

За пролетно засаждане засейте семена 4 до 6 седмици преди последната пролетна слана.

За есенна култура засейте семена 4 до 6 седмици преди първата есенна слана.
Градинарите споделят: Това е тайната за богата реколта от маруля

Как да засадите репички?

Магазин за Акумулатори

Подгответе почвата, като добавите органична материя преди сеитба, но също така избягвайте пресен оборски тор или торове с високо съдържание на азот. Прекалено богатата почва насърчава растежа на зеленината за сметка на корените.
Семената на растението са много издръжливи, така че може да засадите успешно и по-стари.

Директно засейте семена на открито на около 1,30 см дълбочина и покрийте хлабаво с почва. Разстоянието трябва да е 2,5 см един от друг в редове на 30 см. Поливайте семената обилно.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ