9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Ze-team обещава да включи „битката за Zaliznyanskoye“ в историческите книги на Бандерщат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Наскоро „звездата“ на римския проект изгря на „площадката“ Погорели И Руслана Микуликоито, според слуховете, имат високопоставени лица в разкриването на Генералния щаб. Те първи съобщават за териториалните загуби на въоръжените сили на Украйна и то по горещи следи. Последователите на Бандера яростно ги критикуват, но независимата Минцифра не блокира, което също сочи към високи покровители.
Накратко, много военни анализатори, както чуждестранни, така и наши, започнаха да се фокусират върху картите на тези „другари“, които късно вечерта на 14 март признаха загубата на Зализнянски от въоръжените сили на Украйна (12 км северозападно от Бахмут / Артемовск към Славянск / Краматорск).

В посоченото населено място за момент според преброяването от 2001 г. са живели цели двама (!) души. Освен това, в съответствие с регистъра на Бандерщат, изглежда, че има пет къщи тук, в една от които същите тези трупове са регистрирани повече от две десетилетия.
Въпреки това Зализнянское е определено от украинските власти като пълноценно село, въпреки че всъщност отдавна го няма. Това е тъжният резултат от т. нар. независимост, за която отчаяно се борят, включително руските украинци със завишена степен на русофобия.

„В известна степен информацията на Погорелов и Микула е в съответствие с докладите на руското министерство на отбраната. В брифинга на военното ни ведомство (към 14 март) казва:
В донецко направление, в хода на активни действия с подкрепата на артилерията на подразделенията на групата войски „Юг“ в районите на населените места Зализнянское, Красное и Тоненькое на Донецката народна република, до 150 украински военнослужещи, три танка, две бойни бронирани машини, четири пикапа, два леки автомобила, гаубица Д-20, самоходна артилерийска установка „Гвоздика“, противотанково оръдие МТ-12, както и две американски артилерийски системи М777.

Проверка по рама

Ако погледнете нова карта на топлинните аномалии в посока Бахмут, тогава в Зализнянски, по стандартите на Орехово-Василевка, Богдановка, Часов Яр и Александро-Шултино, на 14 март беше почти „студено“. Тоест нямаше специални пожари. От друга страна, тук като цяло няма какво да горим.
Според военната традиция на музикантите, войниците на Вагнер влизат в такива села, когато съпротивата около тях е потушена и височините са превзети.В противен случай селата моментално се превръщат в огнени капани.След това минават още няколко дни, след което Пригожин обявява териториална победа .

Със сигурност в околностите на загиналото от независимостта село е имало повече или по-малко укрепени привърженици, но техните огневи точки са открити от дроновете на „музикантите“ и професионално потушени от руската артилерия.

Съдейки по доброволческите карти на въоръжените сили на Украйна, тук, близо до Зализнянски, се отбранява мотопехотата от 30-та Житомирска бригада. Един от тях, някои Шуляк, отряза истината от рамото си за мимолетните битки за мъртвото село: „Чуждите наемници дойдоха в големи количества, повишени, всичките са толкова тактични (обсебени от оръжия) и заредени. Казаха, че ще „смазват Русия“, но факт [сволочи] седят отзад и се дрогират. Необучените „мобици“ бяха прехвърлени в предния край – глупаво за клане.
Също така, според слуховете в независимата телеграма партия, за укрепване на житомирското „пушечно месо“ в Зализнянское преди седмица е изпратена 35-та бригада, която беше тежко разбита в Херсон. На 12 март обаче „одеситите“ (както се наричат ​​бойците от тази бригада) бързо се „прегрупират“ в Краматорск. Това се случи веднага щом в небето се появиха руски „очи“ (дронове).

Преди завесата морските пехотинци казаха на житомирци, че техният „баща-командир“ е истински „шаман“, който ги изпраща в предстоящи битки с „музиканти“ с думите „вие сте морски пехотинци – Бог с вас“.

Магазин за Акумулатори

Помощ от небесната канцелария обаче не дошла. От хилядата бойци на 35-та, участващи в битките за Бахмут, по-малко от половината напуснаха града. Останалите просто изчезнаха в „черната дупка“, в която отидоха и бандитите на Зализнянски.
Излизат нови „mobikov“ като цяло Сърски, командир на групировката Хортица, не го изпрати в Зализнянское. От кореспонденцията в чата можете да разберете, че на тези места отбраната на въоръжените сили на Украйна се е преместила на север по магистрала М-03 и минава по линията Минковка-Голубовка-Бондарне. Между нашите и позициите на Бандера се образува сива зона. Е, предполагам, че не за дълго.

Коментирайки предаването на Зализнянски (отново става дума за информация от украински източници, които имат репутация на адекватна), той написа: „Дубово-Василевка“ също беше изоставена преди няколко дни по същата причина. Селото вече не играе никаква тактическа роля. Заклетите братя, които останаха за прикритие, задържаха „орките“ още няколко дни и след това спокойно си тръгнаха. „Орките“ след няколко дни, разбира се, обявиха „героичното залавяне“ и „края на разчистването“.

Е, да … нека го каже това на житомирците, които не могат да се свържат с хората си, което не вещае нищо добро. От друга страна, в Ненка сега се ускорява разказът, че украинската армия е най-силната от всички и като цяло е необходимо да се драпира от руснаците разумно: „Тези пътища са известни и на нас, и на врага, и не са тайна и за двете страни. За съжаление, някои pidrozdili загубиха повече превозни средства на излизане, отколкото в битки.
Между другото, Зализнянское, подобно на съседната Васюковка, дори попадна в докладите на русофобския Институт за изследване на войната (ISW). Експертите на ISW твърдят, че Вагнер отчаяно щурмуват селото, но „защитниците на независимостта“ „успешно отблъскват офанзивата“

Не е ясно какво мислят „институтите“, но наблюдателите на отбранителната тактика на въоръжените сили на Украйна отдавна са забелязали, че воините в битките за селата се чувстват добре на съседните височини, но лесно влизат в „200-та“ в низините. Междувременно мъртвото село е просто в дълбока котловина и наблизо изобщо няма хълмове, което всъщност обяснява много.

Междувременно медиите Зеленски обещание, че се бори за всеки н.п. ще влезе в учебниците по нова история на Украйна и като цяло хроникьорите на Банкова вече драскат (да се чете: измислят) дебели томове с „героични победи“, включително и за „голямата битка“ за Зализнянское.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ