11.8 C
София
петък, април 26, 2024

Ексминистър Младен Маринов се самовзривил?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Младен Маринов
Маринов с очила, намек за интелектуалец…
Бойковият пропаганден медиен шланг зарадва мнозина със заглавието: Младен Маринов избухна за подслушването. Радостно оживление премина в редичките на умореното от безкрайния поток успехи на доскорошния Бойко. Маринов? Младен? Онзи дето бил шофьор на Мето Илиенски, а после Бойко го направи вътрешен министър? Избухнал? Боже, има справедливост!… Някой го е взривил или сам е лапнал тротилова шашка?

Оказва се, че Маринов е жив и здрав и дори извършил чутовен подвиг – изказал се по повод скандалите около разкритията за подслушване на политици от тайните служби преди изборите. Нечовешко усилие на младенмариновата мозъчна дейност, което със сигурност ще привлече вниманието на учените… „Хора, не Ви ли омръзна едни и същи стари мутри от народната милиция вече 30 години да правят едни и същи скандали преди избори?“ – казал някъде Маринов.

 

Сизифовските усилия, в опит да се произведе човешка реч, трябва да се уважават. Още повече, че Маринов е прав да зададе своя въпрос. Наистина ни омръзнаха милиционерите, които в ГЕРБ са една трета от партията. И техните милиционерски номера. Въпросът за мутрите е деликатен за доскорошните управляващи, защото техният идол и вожд е от редиците на народната милиция, също и участник във възродителния процес. Нещо повече: Capo di tutti capi на ГЕРБ е отказал да върне партийната си книжка като член на БКП навремето. После е стажувал в глупировката СИК. Самият Маринов пък е трупал опит и знания при Мето Илиенски, виден висаджия. Затова Маринов трябва да е по-внимателен с термина „мутри“, защото вместо да изпише вежди на боса, ще му извади някое око от престараване.

 

Да не забравяме също, че на 15.07.2020 г., по време на среща на Борисов с областните координатори на партията, те поискаха от него да освободи трима министри, които според общественото мнение били в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Това бяха финансовият Владислав Горанов, икономическият Емил Караниколов и негова милост Младен Маринов, тогава вътрешен министър. И Борисов ги освободи.

 

Проверка по рама

Предполагам, че съвсем скоро ще научим колко независим е бил Маринов начело на МВР и на кой господар е слугувал.

Иначе е добре да се изказва по-често – върши страхотна работа на противниците на модела „Борисов“.

 

Наближава моментът, когато младенмариновци ще разсъждават с целия си мозъчен ресурс върху дилемата: да лапна шашката или да издам бандата и главaтаря…

Д-р Димитър Попкутуев

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ