17.3 C
София
петък, април 26, 2024

Иван Гарелов се изповяда: Борисов ме уволни със SMS, след като публично разкрих лъжите му

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Интересен събеседник, когото от четири години не бяхме виждали в Нова телевизия, изненада зрителите на сутрешния блок. Иван Гарелов седна срещу Виктор Николаев, когото защити, когато водещия бе нападнат от бившия депутат Антон Тодоров. През 2017 година Тодоров, който бе принуден да подаде оставка от Парламента след скандала, директно предупреди Николаев, че мястото му може да изстине, както това се случи с бившата му колежка Ани Цолова, пише в. „Минаха години“.

Гостувах в студиото на Виктор Николаев за пръв път от май 2017 година,когато казах, че бившият премиер Борисов лъже. По-точно казах, че не вярвам на политиците, а най-малко на Борисов. Моят опонент се казваше Георги Харизанов, но не го познавах до този момент. Същия ден бях уволнен от служебния кабинет на професор Огнян Герджиков. По-късно Борисов бе осъден, че е лъгал наистина. В този случай този път опонент ми бе Харалан Александров, когото смятах за толерантен партньор. За моя изненада той ме прекъсваше и говореше дълго, докато изтече времето. Така и не успях да кажа, че след предсрочните избори, каквото и да е подреждането, няма да се мине без участието под някаква форма на БСП в новия кабинет. Изглежда ГЕРБ е обучил набързо активистите си в пропагандата да са агресивни по един и същи начин, да не допускат други да говорят. Вмъкнах се, но Виктор набързо обяви край на разговора. Ех, Виктор, дано те заваря следващия път, когато ще гостувам в това студио. Няма да е толкова далече“ коментира „Мистър Панорама“ гостуването си в сутрешния блок преди броени дни.

Припомняме, че при злополучното гостуване преди четири години, станало повод за уволнението му, Гарелов защити позицията на Елена Йончева в конфликта и с Бойко Борисов и заяви, че атаката срещу нея е била подготвена предварително. По-късно Йончева наистина осъди бившия премиер за обвинения, че е ползвала държани пари за задграничните си командировки като репортер на ТВ7.

Не за пръв път Бойко Борисов казва някакви неща и след това те потъват“, коментира тогава Гарелов и скоростно изхвърча от поста говорител на правителството. Както той тогава сподели, разбрал за освобождаването си от самия служебен министър-председател Герджиков, който го е поканил в кабинета си, за да му съобщи и причините за това.

„Мотивите са това, че съм защитил Елена Йончева, като по този начин се намесва правителството в предизборната кампания“. И, освен това, съм засегнал на два пъти бившия министър председател Бойко Борисов. По този начин се нарушава неутралитета на служебния кабинет“, сподели Гарелов. Той хич не е убеден, че изброените причини са основателни и коментира, че е бил много внимателен към действията на бившия премиер, именно с такава цел – да не се намеси в предизборната кампания. „Но очевидно, преценката на г-н Герджиков е била такава. Аз не се разделям лоши чувства с него. Това е просто разминаване. Аз съм роден за журналист, такъв и ще си остана, а не за медиен съветник. В този смисъл – няма драма. Драма има, разбира се, но не е за мен“, допълва още той.

Според Иван Гарелов драмата е за професията на журналиста, за свободата на словото, като смята, че тя е напълно нарушена, а той е само един от случаите. След участието на опитния телевизионер в предаване се разпространи информация, според която бившият премиер Бойко Борисов е изпратил СМС до служебния премиер Огнян Герджиков, което стана повод за множество последващи въпроси и съмнения. Гарелов бе категоричен, че за този СМС е разбрал лично от Герджиков, който му е признал, че е получил такъв. Днес можем да гледаме отново „Мистър Панорама“ по Нова телевизия, която дълго време бе обвинявана, че е твърде близка до ГЕРБ. Надяваме се неуморният журналист, който е вече на 78 години, да бъде все по-чест гост в студиата, особено по време на предизборната кампания.

Проверка по рама

Автор: Здравка Стоянова

Източник: в. „Минаха години“

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ