4.8 C
София
събота, април 27, 2024

Каква ще бъде новата Dacia Duster?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Новата Dacia Duster вече е в процес на разработка. Третото поколение на кросоувъра трябва да бъде представено на пазара през 2024 година и първата информация за него вече се появи, естествено под формата на слухове и спекулации. В много от тях обаче има логика.

Появиха се и първите рендери на Renault Duster 2024, като тези, които ви показваме са от френското издание Caradisiac. Очевидно дизайнът на кросоувъра ще бъде направен в духа на концептуалния автомобил Dacia Bigster – той ще стане по-изразителен и по-агресивен. Също така някои черти да бъдат заимствани от новите Logan и Sandero.

Именно с Logan и Sandero новият Duster ще дели общата платформа CMF-B. И тук се появява един интересен казус. Тази архитектура е с предно предаване и досега нито един модел на CMF-B няма задвижване на всички колела. Така че все още не е ясно дали ще има нов Duster с 4х4 система.

От друга страна със сигурност се знае, че популярният кросоувър ще получи E-tech хибриден силов тракт с мощност от 160 к.с. С него вече се оборудват новите Renault Clio и Captur. Напълно възможно е именно хибридът да се превърне в модификацията със задвижване на всички колела – с отделен електрически мотор на задния мост.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ