11.8 C
София
петък, април 26, 2024

Кубинци оцеляха на изолиран остров, прехранвайки се с…

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Двама мъже и една жена оцеляха 33 дни на изолиран остров между Куба и щата Флорида, САЩ, прехранвайки се с кокосови орехи, миди и плъхове, съобщи Асошиейтед прес.

Съвременните робинзоновци били спасени от бреговата охрана на САЩ. Те разказали, че лодката им потънала в бурни води и те успели да доплуват до остров Ангила Кей, където прекарали повече от месец, преди да бъдат забелязани и спасени.

Безлюдният скалист остров е част от Бахамските острови и по-близо до Куба, но се наблюдава от американската брегова охрана. Пилотът от службата лейт. Райли Бийчър разказа, че по врем на рутинна мисия в понеделник видял, че се веят флагове на острова.

Решил да се приближи и да погледне отблизо, защото досега не бил виждал нищо на този остров. Тогава видял двама души да махат с ръце и да правят знаци на пилота да се приземи.

Той им спуснал вода и радиостанция, за да може да разговарят. По-късно втори екип на бреговата охрана доставил провизии. Екипажът установил, че жената е с ниска кръвна захар.

Проверка по рама

Тримата изглеждали видимо облекчени, че не са сами и по всичко личало, че са загубили представа колко дни са били на острова. Благодарение на кокосовите палми тримата не са били напълно обезводнени, хранели се с миди и месо от плъхове.

Според бреговата охрана, положението им щяло да бъде по-лошо, ако не били палмите и ако времето било по-горещо.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ