20.8 C
София
неделя, април 28, 2024

Актьорът Николай Урумов: Задължително да върнат формата с 16 отбора

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Актьорът Николай Урумов заяви категорично, че се надява от новия сезон форматът на елитното ни футболно първенство да бъде възстановен на 16 отбора. Както е известно, от Професионалната футболна лига пуснаха запитване до клубовете дали през следващата кампания да бъде върната старата форма на шампионата. Това породи полемика сред тимовете, които останаха разделени в мненията си.

Николай Урумов се включи в спортното предаване на „Хоризонт“ „На финала“, в което всеки понеделник участие взимат слушателите.

„Моето мнение е, че трябва групата да бъде възстановена с 16 отбора. Резултатите го показват – представянето на българските клубове в Европа и въобще първенството беше много по-силно, по-интересно и по-завързано. По-логически. Ако погледнем големите футболни първенства и онези, от които искаме да се учим, колко са тези първенства, които имат подобни плейофни системи? И това ли е елитът и авангардът на световния футбол? Някаква швейцарска или някаква скандинавска система“, заяви Урумов.

„Това не е явно футболът, към който ние трябва да се стремим. И ако погледнем назад, когато сме имали успехи – било с националния отбор, било на клубно ниво, какви са били форматите? Защо сега ние трябва да откриваме топлата вода или колелото, които са открити отдавна? Тези първенства, които имат някаква плейофна система, това са някакви малки държави, с незавиден футбол, посредствен и от време навреме може би някой отбор от техните страни ще има някакъв успех. Искаме да се мерим с италиански футбол, с испански, с немски, с английски. Това са големите футболни държави, защо трябва ние да си правим и да се равняваме с някакви други? Сами си сваляме гарда, за да правим някаква такава измислена система.

Задължително трябва от новия сезон да влезе форматът с 16 отбора. Няма какво да чакаме една година, две-три-пет, както ВАР-системата и тн. Нещо, което е открито, което е добро, изпробвано…

Проверка по рама

Кога в един отбор треньорът прави смяна? Когато отборът не върви. А когато върви, правят ли се смени – не! Не ни ли вървеше клубният футбол или националният футбол, та трябваше да правим смяна на някаква вътрешна система? Вървеше ни! Тогава защо го направихме? Да ми играе последният със седмия, пък плейоф, пък изведнъж последният с два мача спечелени ще ми играе в евротурнирите. Еми, не, не става“, категоричен бе Урумов.

Повечето слушатели, които се обадиха в предаването „На финала“, се обединиха около мнението, че за българския футбол по-подходящ ще бъде формат с 16 отбора в елитната дивизия.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ