22.8 C
София
понеделник, май 6, 2024

Георги Даскалов: Какво разбрах от речите в парламента

ПРОЧЕТИ СЪЩО

1. Правителство по-скоро ще има, отколкото ще няма.

2. Ядрото на мнозинството ще е от Има такъв народ, Демократична България и Мутрите – общо 92 депутати + 43 от БСП =135, всичко е точно.

3. Минималната база за съгласие е бърза промяна в изборните закони. Но за да има време за такава промяна, е задължително да има кабинет.

4. Мажоритарни избори няма да има, понеже на Слави и Тошко им е било обяснено, че полза от нещо такова ще имат само ГЕРБ и ДПС.

5. ГЕРБ и ДПС ще бъдат изолирани, независимо от щедрите им оферти за безкористна подкрепа.

Проверка по рама

6. Ще играе метла – областни управи, комисии и агенции, бордове на държавни предприятия, ЦИК, БНТ и изобщо навсякъде, където новата власт е в състояние да пипа.

7. Хоризонтът на това правителство е къс. Целта е ясна – избори през есента заедно с президентските по новите правила и със служебно правителство, назначено от президента.

8. Опит за ревизия на досегашните управления на Борисов.

9. Фокусът на новото правителство – поради посочените по-горе причини – няма да е върху пандемията, икономическото възстановяване, помощ за най-уязвимите.

10. Засега – ключовата дума е засега – никой няма намерение да преразглежда външнополитическата ориентация. Първо – защото се чакат много пари от Брюксел. И, второ – не му е сега времето. Ама не е много далеч.

Това е.

Магазин за Акумулатори

Засега.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ