11.4 C
София
сряда, май 1, 2024

Мораториумът спря сделките с имоти на Министерството на отбраната

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Най-голямата серия продажби на имоти от Министерството на отбраната беше спряна след наложения на правителството мораториум. От ведомството съобщиха, че във връзка с Решение на Народното събрание за налагане на мораториум върху определени действия на държавните органи, се спират всички разпоредителни сделки с недвижимо имущество. В това число е и провеждането на открити процедури за провеждане на търгове с тайно наддаване за продажба на недвижими имоти до избирането на нов Министерски съвет или назначаването на служебно правителство.

Тръжните процедури ще бъдат възобновени от етапа, в който са спрени, след избирането на нов Министерски съвет или назначаването на служебно правителство.

Търговете за 23 имота трябваше да се проведат на 10 май. Освен парцели и бивши поделения на стотици декари, сред обявените имоти има и апартаменти. Общата сума, определена като начална тръжна цена за всички имоти, беше над 18 млн. лева.

Един от най-скъпите имоти с площ от 115 декара е в землището на село Ягодово край Пловдив. Още през 2018 година Министерския съвет даде зелена светлина за разпродаването на активите на военните край Пловдив, припомня TrafficNews.

Върху имота от 115 дка има 46 сгради, които ще придобие бъдещия собственик. В част от парцела е позиционирано бившето зенитно-ракетно поделение. През годините то е било въоръжено с ракетни комплекси С-125 „Нева“ и СА-75 „Двина”. Началната тръжна цена, определена от Министерството на отбраната, е 1 251 000 лева.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ