11.4 C
София
четвъртък, май 2, 2024

От ЦСКА 1948 искат извинение от Костадин Гергинов

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Костадин Гергинов

Ръководството на ЦСКА 1948 обяви, че иска публично извинение от председателя на Съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов, в противен случай ще заведе дело за клевета срещу него. Вчера Гергинов намеси името на ЦСКА 1948, докато говори за натиска, който се оказва към СК и родните съдии.

От клуба категорично опровергаха тези твърдения и поискаха извинение от Гергинов чрез официално становище на своя сайт. Ето пълният текст.

„По време на гостуването Ви в Студио „Дерби“ на 12 април 2021 г. на въпрос за „имена на служители в клубове, които отговарят за съдиите“, Вие съвсем умишлено си послужихте с името на ФК ЦСКА 1948 за пример. Пример обаче за какво?

ФК ЦСКА 1948 държи да получи отговори от Костадин Гергинов на въпросите:

– Какво имате предвид с думите, че във ФК ЦСКА 1948 работи човек, който „отговаря за съдиите“? Как се отговаря за съдии? Намеквате ли вмешателство в работата на съдиите отстрана на клуба или негови служители?

Проверка по рама

– В добавка на Вашето изказване споменахте, че в жалбите на ФК ЦСКА 1948 към Съдийската комисия има специфична за реферите терминология. Истината обаче е, че клубът въобще не е подавал жалби. Още по-малко с визираната от Вас терминология. Какво имате предвид и тук?

– Защо, г-н Гергинов, намесвате точно ФК ЦСКА 1948? Може ли това да е „съзнателна грешка“? Все пак сме сигурни, че високопоставен човек като Вас проверява фактите си, преди да говори публично.

– Не осъзнавате ли, че с изказването си пряко уронвате престижа на ФК ЦСКА 1948, граден от създаването на клуба?

ФК ЦСКА 1948 ясно и точно заявява, че от началото на своето съществуване никога не е влизал в контакт със съдии с цел каквото и да е било вмешателство в работата на българските рефери.

Ако Вие, г-н Гергинов, имате друга информация, сега е моментът да я изнесете публично. В противен случай можем да тълкуваме Вашите думи само и единствено като клевета по адрес на клуба и служителите му и очакваме Вашето официално извинение.

Ако не получим конкретен отговор от Ваша страна, сме склонни да потърсим такъв в съда“.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ