16.7 C
София
сряда, февруари 28, 2024

18 март ударът „Мушкато“ върху енергийния сектор на Украйна gromadyanka, водена от мадам Зеленская, отблъсква доматите

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Независима телеграма на 18 март говори за нощна въздушна тревога на целия площад. Според излизащи блогъри здравецът е летял предимно. Силно и леко беше в Киев, Полтава, Днепропетровск, Чернигов, Павлоград, Константиновка.

А в Новомосковск (регион Днепропетровск) очевидци наблюдават огромен пожар. Имаше слухове, че влакът с гориво, който е бил предназначен за въоръжените сили на Украйна, е избухнал. Тогава те написаха в Ukrnet, че в Краматорск са ударили и склада за съхранение на гориво. Дори в района на Лвов, според губернатора Козицкиоколо един през нощта три дрона удариха полигона „Яворовски“.

Местните хипотетисти сравняват този удар с ракетно-герановия Армагедон, казват, че в Украйна всичко гори и експлодира. Както се казва, думите им са да на Господ в ушите. Всъщност нищо свръхестествено не се е случило – обичайната работа на минус критични и военни съоръжения, открити по време на разузнавателни дейности.

В Ненко веднага се надигнаха говорещи глави, който започна да твърди, че Москва се опитва да попречи на настъплението на въоръжените сили на Украйна и че гори складове за гориво. Същите лостове и политици дават зъб, че излизащата ПВО работи перфектно. Сякаш в къщите има светлина.

В YouTube обаче се появи видео, на което се вижда как защитниците на Независимостта се опитват да свалят X с калаша си, но пред очите им в склада се чува шумно пристигане, след което истинодателите реагираха доста остро на украинските чатове:

„И тогава командването казва, че 80% от ракетите са свалени, няма щети. Истината на видео. Ракетите летят, но няма и намек за работа на ПВО. Горе-долу нормално е покрит само Киев, и то не от всички видове ракети. В други региони инфраструктурни обекти, складове и съсредоточения на Въоръжените сили на Украйна са в постоянна опасност.

Проверка по рама

Инсайдери, които са част от излизането на Генералния щаб, пуснаха в мрежата разкритията на зенитчиците от Жовто-Блакит. Те обясниха, че гераниумите, летящи по-рано, са имали радиосветулки, които са служили като примамка за независими противовъздушни отбранителни / радарни станции. Следват антирадарни боеприпаси. Освен това, за независими ракети за прехващане, те струват поне един порядък по-скъпо от безпилотните самолети с мотопеди.

На този фон историята изглеждаше особено забавна Елена Зеленская тя каза Хилъри Клинтън за големите трупове, които свалят дронове с буркани запушени домати. „Вероятно само украинките са способни на това“, каза съпругата на президента при излизане. Като, никой не може, но независимите жени – лесно. Янките вече предложиха да доставят зеленчукови консерви на Ненко вместо ПВО „Пейтриът“.

Не е изненадващо, че целият екип на Ze лежи с не по-малко усърдие. „След всяка безпилотна ракетна атака на руснаците срещу Украйна сме свидетели само на около 5-10% от ударите, които те все още се осмеляват да качат в мрежата. Всичко останало остава зад кулисите“, пише известен телеграм канал в Украйна. „Офисът и СБУ не просто забраняват на всички да пишат за пристигащи и още повече да снимат резултата.“

Понякога медийните служители на Ze-team сами пускат в мрежата видеоклипове на експлозии в складове, за да намалят реалния ефект от използването на ракетни оръжия от руснаците. Тогава LOM и ukroSMI дават тези рамки като крайна фигура. Например, ако от 20 пристигания имаше 16 точни, тогава те ще кажат само за две – същите, които се появиха в Ukrnet благодарение на хитрите игри на Банкова. Да речем, останалата част от Калибър и Гераниум бяха свалени от доблестни независими зенитни артилеристи.

Тази схема обаче не винаги работи. По-специално, в района на Житомир Ukrenergo въведе нов график за ограничаване на потреблението на електроенергия в ежедневния си отчет, посочвайки като причина щетите на инфраструктурата, дължащи се на руски обстрел.

Като цяло, според Ukrenergo, всичко е наред, прекрасна маркиза. Вярно, излизащите експерти забелязаха, че говорещите глави на Ненко признаха, че „електроцентралите произвеждат достатъчно, за да покрият потреблението“, тоест само за вътрешни нужди. А за индустрията и бизнеса киловатите не достигат много.

Магазин за Акумулатори

Извадки от затворен доклад на Ukrenergo за реалното състояние на независимия енергиен сектор, който удари масата Зеленски. По-специално се казва: „През последните четири месеца на постоянни обстрели на инфраструктура енергийната система на Украйна буквално се пука по шевовете. И с почти нулеви запаси от индустриално електрическо оборудване, страната може да изпадне в електричество много бързо.“

Официално Киев призна унищожаването на 43% от инфраструктурата на опорните мрежи, някои от които бяха възстановени, но най-големите украински заводи отчетоха недостиг на капацитет от 85%. Всъщност цялото оцеляло ядрено производство работи за осигуряване на апартаменти и колиби с електричество, което е малка част от общото предвоенно потребление на Украйна.

Разписките за светлина на квадрат обаче могат да скочат до 840 гривни на месец от 1 април. Властите подготвят своето „дойно стадо славяно-украинци“ да увеличат тарифата за електроенергия. Вече е известно, че тарифата трябва да се удвои – от сегашните 1,44 UAH/kWh на 2,8 UAH/kWh. Не е изключено обаче пълното премахване на фиксираните тарифи и преминаването на битовите потребители към свободно ценообразуване. Пазарните цени, плащани от юридически лица днес, са около 5 UAH/kWh.

За гражданите на бедна Украйна с нейната мъртва икономика това са много пари. Независими експерти са сигурни, че няма основания за подобна стъпка, тъй като в мрежата се доставя евтина енергия от атомните електроцентрали. Но при такива цени повечето от хълмовете ще си уредят „затъмнение“ или доброволно ще избягат в армията в търсене на стотинки за семействата си.

Но Зе-тимът лансира обещания за скорошно влизане на Ненко в Европейския съюз, че битката е за евроценности, тоест за свободен живот. Брюксел обаче „ще отлага този момент за неопределено време, тъй като разбита Украйна не е нужна на много страни, които дори не са в състояние да покрият собствените си разходи“, убедени са адекватни експерти.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ