8.6 C
София
събота, март 25, 2023

7 бързи начина за пренасочване на вниманието, ако сте разсеяни на работа

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Имате ли чувството, че разсейването е навсякъде – телефоните, смарт часовниците, известията за имейли. Всичко това прави фокусирането на работа все по-трудно. И освен това умът ви вероятно се отклонява от работни задачи, които не са твърде интересни или които ви се струват безкрайни. Но експертите казват, че има неща, които можете да направите, за да запазите фокуса си на работа или да се съсредоточите отново, когато умът ви е навсякъде другаде, освен в офиса. ЕТО КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ.
13 храни за мозъка, които влияят пряко на паметта и концентрацията

СЪЗДАЙТЕ РИТУАЛ ЗА КОНЦЕНТРАЦИЯ
За да си помогнете да влезете в режим на съсредоточаване, можете да създадете ритуал за дълбока работа, който успокоява ума и тялото ви и ви настройва да се съсредоточите. Процесът в крайна сметка ви помага да зададете очаквания в психологически план, както и за тялото си, за това, което ще последва. И тъй като го правите редовно, това ви позволява по-бързо да навлезете в режим за работа. За да създадете ритуал за дълбока работа, първо трябва да изберете среда, която да отговаря на нуждите ви за съсредоточаване – например тихо и чисто място. След това се уверете, че в това пространство има предмети, които могат да ви подготвят за успех – например слушалки с шумопотискане, топъл пуловер, кафе и вода. След това премахнете разсейващите фактори. Сложете телефона си на тих режим или преместете дистанционното на телевизора в другата част на стаята.

Страхотни методи за подобряване на паметта и запазване на концентрацията
ПОСТАВЕТЕ ГРАНИЦИ С КОЛЕГИТЕ СИ

Проверка по рама

Хората ще продължат да правят неща, докато не им се каже да не го правят и това се отнася и за разговорливия ви колега, който редовно се отбива до бюрото ви, за да си поговори. Веднага щом се отбие, можете деликатно да му кажете, че сте по средата на нещо и че ще се върнете при него, когато приключите. Можете дори да направите още една крачка напред и да създадете определено и договорено тихо време с хората в работната ви зона. 
КОГАТО ВИ ПРЕКЪСНАТ, ЗАПИШЕТЕ КАКВО ПРАВИТЕ

Да речем, че имате среща, която не можете да пропуснете по средата на деня, но не искате да се върнете на бюрото си и да не знаете напълно върху какво сте работили. В такива случаи трябва да запишете това, върху което работите, заедно със следващото нещо, което сте планирали да направите. По този начин, когато се върнете на работа, можете бързо да се преориентирате и не се налага да отделяте време, за да търсите мястото си в презентацията или да се опитвате да си спомните какво друго е било в списъка със задачи за деня.

Какво да правя, когато не мога да се концентрирам?
ОПИТАЙТЕ ТЕХНИКАТА ПОМОДОРО

„Има нещо, наречено техниката Помодоро, което представлява идеята да разделите времето си на части“, казват експерти. Това е метод, за който се говори много в психологията, особено когато работите по трудни задачи. За да следвате техниката „Помодоро“, настройте таймер за 20 или 25 минути, работете по задачата си за този период от време и направете петминутна почивка, когато таймерът се изключи. След това, след четири последователни работни интервала, направете 15-30-минутна почивка. Тази техника е като интервална тренировка по време на тренировка. Тя ви позволява да работите ефективно, но добавя почивки, така че задачата да не се чувства толкова трудна.

Магазин за Акумулатори

ПИЙТЕ ДОСТАТЪЧНО ВОДА
Може да звучи просто, но пиенето на достатъчно вода е важно, когато не пием достатъчно вода, организмът ни е по-уморен. Дехидратацията ни кара да пестим енергия. А когато пестите енергия, може да е трудно да се съсредоточите върху работата, защото сте уморени и се влачите. Поддържането на хидратация също така ще ви накара да се отбивате до тоалетна от време на време, така че това също ви принуждава да ставате, което ще ви осигури кратка почивка. 

11 начина да привлечете вниманието на един мъж

КОНТРОЛИРАЙТЕ САМОРАЗПРАВАТА СИ
Ако се окаже, че си казвате или мислите „Никога няма да завърша това“, вижте дали можете да го замените с по-подкрепящо твърдение като „Правя всичко по силите си, ден след ден“, препоръчват експерти. С други думи, преценете какво си казвате и решете дали е вярно, и не позволявайте на тези неверни твърдения да завладеят мисленето ви на работното място. Ако това се случи, ще е по-вероятно да се отклоните от списъка със задачи и да хабите енергия, за да се тревожите за това, което ви предстои.

И НАКРАЯ, УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ СЕ ГРИЖИТЕ ЗА СЕБЕ СИ

Много от предизвикателствата, свързани с фокуса ни, често идват, когато сме преуморени и тялото ни не се чувства добре. Така че, може би не спите достатъчно или работите прекалено много, или пропускате хранения. Ако искате да останете фокусирани в работата, трябва да се погрижите за тялото и ума си. Когато не се чувствате добре, мозъкът ви ще е замъглен и ще ви е по-трудно да свършите работата си. Грижата за себе си е важна, така че не забравяйте да се грижите за себе си, за да можете да се грижите и за работата си. 

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ