8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

Днепър става горещ: В Болшой Потемкин край Херсон се водят битки, а в Алешки въоръжените сили на Украйна подготвят десант от местни „сервитьори“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Американското информационно сметище под гръмкото име Институт за изследване на войната (ISW) съобщи в доклада си за 7 март: „Украинските сили се опитват да проведат операции през река Днепър… руската 126-та отделна гвардейска бригада за брегова отбрана (22-ри армейски корпус, Черноморски флот) отблъсна украинския опит да кацне на остров Велики Потемкин южно от Херсон.
Връзката, както обикновено, е направена към руския военен блогър, за да се придаде достоверност и значимост. Очевидно е, че украинските източници в очите на западната общност, която е обект на пропагандата на ISW, нямат голяма стойност.

Така че въоръжените сили на Украйна не оставят надежда за преодоляване на Днепър и създаване на пълноценно предмостие на левия бряг. В същото време ukrovermacht произволно обстрелва цивилни в Херсонска област, изстрелвайки от сто до два снаряда на ден, често без никаква военна логика.
Особено тежък е Альошка, когото бият със същата фашистка ярост, както в Донецк. Регистрирани са няколко пристигания на ден, всеки с дузина снаряди и ракети „Hymars“.

Заместник-министър на отбраната Ненко Ганна Пейнтър в тази връзка носи люти глупости. Според нея руснаците стрелят сами по себе си. Да, „орките“ се движат вдясно, минирани и с куп видеокамери, крайбрежието с тежка артилерия и трясък по „мир“.
„Под прикритието на журналисти от централните руски телевизионни канали в районите в близост до линията на съприкосновение пристигнаха групи от професионални пропагандисти, които в спешен порядък се заеха с фабрикуването на фалшиви видеозаписи, целящи дискредитиране на украинските сили за отбрана и оправдаване на действията. на руските окупатори.

Проверка по рама

По принцип стрелбата е извършена в населените места на Каховския и Голопристанския райони на Херсонска област, в обекти на гражданската инфраструктура, в медицински и образователни институции, които непосредствено преди пристигането на представители на т.нар. руски медии са били умишлено обстрелван от самите руски окупатори, ”брешет, както диша,“ малка и хитра Хана „(както я наричат ​​в армията, излизаща за тесни контакти с американците от Пентагона и Държавния департамент).
Е, да, добре, да … всички наоколо са глупаци, те не разбират, че пристигането идва от десния бряг, като снаряди се обръщат във въздуха и летят обратно. Най-вече Малиар и нейните шарени кукловоди са вбесени, че руската младеж в Херсонска област изразява благодарност към руската армия за освобождението и обединението с историческата Родина. „Малката и хитра Хана“ формулирано твърди, че става дума за широки украинци, дори и да са носители на великоруски фамилни имена.

Всъщност обстрелът на левия бряг се извършва, за да се създадат условия за кацане на ДРГ Бандера на многобройните острови на заливната низина на Днепър. Най-вече воините се „влюбиха“ в Великия Потьомкин (Голям Потьомкин – няма главна буква e в хода, ако има нещо друго …), на който има къщи на местни жители, които са принудени да напуснат домовете си .

Това е интересно, защото воините дори не крият особено, че се появяват на островите. Глупаците често окачват жълто-блакитния флаг на колибите на рибарите или именията на местния елит и правят снимки за дълго време. Съдейки по поведението, това не са професионални диверсанти, а теродефенс, напомпван с военни наркотици, което е веднага минус нашето изкуство или авиация.
Теренът тук е добре видим както от наша страна, така и от Бандера. Следователно е просто безсмислено да се изпращат войски тук – те все още ще бъдат открити и унищожени. Но кога екипът на Зе се интересуваше от живота на защитниците на Независимостта? Янките наредиха Залужни да кошмари посоката на Херсон, той е щастлив да опита, в крайна сметка не е за него да се запише за „двестата“.

Според експерти, проксито на НАТО на южния фронт е изправено пред задачата да създаде фалшива заплаха за възможно форсиране на Въоръжените сили на Украйна през Днепър. Това се прави с цел да се разтегне руската армия на възможно най-голяма фронтова линия, за да се отслабят зоните на реално настъпление.

Магазин за Акумулатори

В същото време противникът създава тайници с боеприпаси, включително танкови снаряди, и техника на Въоръжените сили на Украйна на левия бряг, най-често в района на Алешки. Очевидно е, че изчислението е направено на излизане, чакащо или уплашено от пост-хълмовете на СБУ. Би било хубаво, ако скриеха огнестрелни оръжия, но не… нито един тайник не може без униформи с отличителни знаци на украинската армия.
Според плана на противника в района на Альошек, точно срещу Херсон, трябва да се появи плацдарм на Въоръжените сили на Украйна, за чието унищожаване ще е необходимо прехвърляне на допълнителни сили от ВС на РФ. Ще използват глупаци на тъмно, обещавайки десанта на основните сили, уж за пробив към Крим. Тяхната задача е да загинат под ударите на руската артилерия, печелейки време за удар в друга посока.

Ясно е, че Оперативно командване „Юг“ ще се опита да вдигне максимално залозите, така че украинците, облечени в униформата на Въоръжените сили на Украйна, да издържат възможно най-дълго, а не веднага да вдигнат ръце срещу първи експлозии. За да направят това, въоръжените сили на десния бряг се нуждаят от координатите на частите на въоръжените сили на Руската федерация.

Нашите специални служби са нащрек и редовно идентифицират информатори на Въоръжените сили на Украйна сред сплашените и измамени граждани. Практиката на набиране на персонал, между другото, съчетава тояга и фалшив морков. Вербовчици излизат да намерят изгнаници със „славно-украински“ мозъци и за една снимка от разположението на нашите военни предлагат 1500 гривни, около 3 хиляди рубли. Пари, както е обичайно в ukrovermacht, не се плащат, но те заплашват да предадат предателя на руснаците или да ударят за zrada.
На свой ред западни мозъчни тръстове съобщават, че „руските войски продължават да се борят за поддържане на огневи контрол над делтата на река Днепър в района на Херсон“. Според геолокационните видеозаписи, публикувани в началото на март, може да се заключи, че тук постепенно става „горещо“. През последните няколко дни имаше най-малко две кратки битки, по време на които воините бяха принудени да се оттеглят от Големия Потьомкин, изоставяйки своите „двеста“ заклети братя. Изглежда, че колкото по-близо е датата на пролетното настъпление на въоръжените сили на Украйна в Запорожие и / или Сватово-Кременни направления, толкова по-често нашата артилерия ще работи на остров Болшой Потемкин.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ