4.9 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Дойде ли краят на шоуто на Рачков?

ПРОЧЕТИ СЪЩО
В Нова телевизия дълго мислеха, че „С Рачков всичко е възможно“, включително да пуснат негледаемо предаване в праймтайма и с него да убият конкуренцията само защото водещ е любимият комик на българите. Оказва се обаче, че са грешали. Новото шоу „С Рачков всичко е възможно“ се оказа пълен провал. През следващия тв сезон то най-вероятно вече няма да се излъчва.

 
Творци и продуценти в Нова телевизия поне от месец си блъскат главите в търсене на ново предаване, с което да заменят „С Рачков всичко е възможно“. Шоуто, което тръгна през септември, след време вероятно ще бъде давано като пример за най-отблъскващата халтура, която някога се е появявала в родния ефир. Вярно, че „Дъ шоуто“ на Любо Нейков, което бе пуснато от Би Ти Ви преди няколко месеца, а после тихомълком потъна в небитието, беше достатъчно бездарно, за да може да се конкурира с предаването на талантливия Митко. Но в него поне имаше някакви опити за творчески търсения, докато в Нова всичко е по лиценз.

 
Не е ясно колко е платено за правата над френския формат, но е сигурно, че парите са отишли на вятъра. Ето малка част от коментарите, които се появяват в различни интернет форуми във връзка с шоуто: „Погледах, погледах, пък смених канала.“; „Пълна досада. Гледам ги, заливат се от смях, а аз гледам с безизразна физиономия.“; „И на мен не ми хареса. Едни и същи муцуни ни навират.“; „Ма, Божке, ми, че то по-зле от предното му шоО, а мислех, че не може да се надгради в тая посока. Грешка! Можело!“.

Проверка по рама

 
Любопитно е, че на фона на тези коментари в независими форуми, коментарите на официалната фейсбук страница на шоуто като цяло са позитивни. За сметка на това обаче са прекалено малко като за предаване на Нова. На страниците на други програми на телевизията се вихрят разпалени дискусии със стотици мнения на зрители, а тук са максимум 5-6 на публикация. Или някой трие негативните изказвания, или интересът към шоуто е толкова малък, че хората дори не си правят труда да го хейтят в интернет, пише Хотарена.

 

В същото време обаче предаването на комика, макар и с по-слаба гледаемост от тази, с която е свикнал, се радва на малко по-висок рейтинг в сравнение с конкуренцията от Би Ти Ви – „Фермата“ в събота. Риалитито на Андрей Арнаудов и Иван Христов е в криза от миналата година и засега усилията да го изправят на крака удрят на камък. В Би Ти Ви обаче, вече са взели решение да направят пауза в производството на нови сезони на аграрното състезание.
 

Актуалният му сезон за момента ще бъде последен. Догодина на неговото място през пролетта телевизията ще излъчва „Мастършеф“ и „Ергенът“, а през есента – с нови епизоди на „Сървайвър“. При такава конкуренция се очертава фатално потъване на рейтинга на Рачков, ако остане в предаването, което в момента води.

Магазин за Акумулатори

 
От Нова тв не искат да де лишават от услугите на своята най-голяма звезда, но смятат да му търсят друга работа, твърдят източници на „Уикенд“. Дали ще измислят ново предаване, в което да го внедрят, или ще върнат на екран предишното му „Забранено шоу“, засега не е решено. Но, ако актуалният му проект преживее и след Нова година, това ще бъде равносилно на самоубийство на съботния ефир на телевизията.

Източник: http://www.bgnow.eu/
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ