7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Когато садите картофи, сложете това в дупката

ПРОЧЕТИ СЪЩО

При засаждането на картофи обикновено се добавя тор или компост в дупката, за да се осигурят хранителни вещества за растящите растения. Това може да помогне за подобряване на добива и качеството на картофите.
Ето някои варианти за това какво можете да сложите в дупката при засаждане на картофи:

  1. Компост: Добавянето на компост към почвата може да помогне за подобряване на структурата и плодородието на почвата, което може да се отрази благоприятно на растежа на картофите. Можете да смесите компост в почвата на дъното на дупката за засаждане или да го добавите като горна подложка около растенията, когато те започнат да растат.
  2. Костно брашно: Костното брашно е тор с бавно освобождаване и високо съдържание на фосфор, който може да подпомогне растежа на корените на картофите. Можете да добавите костно брашно на дъното на дупката за засаждане или да го разбъркате в почвата преди засаждането. 
  3. Дървесна пепел: Дървесната пепел е естествен източник на калий, който е важно хранително вещество за картофените растения. Можете да добавите малко количество дървесна пепел на дъното на дупката за засаждане или да я разбъркате в почвата преди засаждането.
  4. Органични торове: Съществуват много видове органични торове, които могат да се използват за осигуряване на хранителни вещества за картофените растения. Търсете торове с високо съдържание на азот, фосфор и калий, които са основните макроелементи, необходими за растежа на растенията.

Не забравяйте да избягвате използването на пресен оборски тор или химически торове, тъй като те могат да изгорят растенията или да причинят други проблеми. Важно е да следвате инструкциите на опаковката на тора и да не прекалявате с торенето, тъй като това също може да навреди на растенията.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ