2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

Ето как да приспим мушкатото наесен и да го приготвим за зимуване – ключът към красотата и изобилния цъфтеж през пролетта и лятото!

ПРОЧЕТИ СЪЩО
Подготовката на мушкатото за зимата е важен етап от живота на растението. Много е важно да се подрязва правилно. Тази процедура ще помогне на мушкатото да си почине и да натрупа жизнена енергия, така че през пролетта отново да зарадва с изобилие от листа и красив цъфтеж.

Резитбата на мушкатото се препоръчва да се извършва с градинска ножица, чиито остриета са третирани с фитоспорин на прах. Не можете да използвате ножици за резитба, тъй като те силно прищипват ствола, което може да доведе до скорошно изсъхване. Подрязването е необходимо, след като почвата в саксията е изсъхнала напълно.
мушкато подрязване

Разрезът също трябва да се третира с фитоспорин, който ще предпази растението от бактерии и гъбички.
третиране мушкато

Проверка по рама

След като подрежете растението, внимателно го извадете от саксията, отстранете пръстта от корените и подрежете кореновата система.
Подрязаните мушката могат да прекарат есента и зимата в малка саксия, пълна със субстрат, състоящ се от 1 част горски торф, 1 част почва и 1/3 част зеолит или перлит.

субстрат мушкато

За да може мушкатото да развие силна и здрава коренова система, почвата трябва да се третира с вода с добавяне на 1 чаена лъжичка микориза и 1/2 чаена лъжичка вермикомпост.
Преди засаждане в земята, кореновата система на подрязаното мушкато също трябва да се накисне в този разтвор.

мушкато зимуване

Магазин за Акумулатори

Следващото поливане на растението ще трябва да се извърши само след като почвата в саксията е напълно суха.
поливане мушкато зима

Не пренебрегвайте горните правила за подготовка на мушкатото за подрязване, за да се насладите на красотата на това красиво цвете през пролетта:

мушкато грижи есен
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ